Els socialistes treuen pit per la gestió de la Diputació i el Consell Comarcal acompanyant als municipis del Baix Llobregat

Política.

Els socialistes estan en mode campanya a la comarca sense complexos.
Els socialistes estan en mode campanya a la comarca sense complexos.

Asseguren que “durant aquest mandat es destinaran més diners a serveis dels municipis de la comarca gràcies als pressupostos de les entitats supramunicipals governades pels i les socialistes com són la Diputació de Barcelona, l’AMB i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.”

La portaveu socialista a la Diputació de Barcelona, i alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha participat a una de les reunions periòdiques dels caps de llista dels municipis a l'oposició o en coalició.

Díaz ha valorat per una banda “l'esforç del nou pla de la Diputació per tal d'acompanyar als municipis, no només en recursos econòmics sinó també en tècnics i materials". Una tasca que des del Grup Socialista s'incrementa en la voluntat "d'assessorar i ajudar a tots els municipis", ha dit Díaz.

Tal com ha explicat la portaveu "ens trobem davant uns PGI d'un mandat molt potent que ha ampliat la quantitat del mandat anterior." Més de 260 milions d'euros que es van aprovar per unanimitat en el si "d'un any molt complicat en el que la prioritat ha estat lluitar contra la pandèmia".

La portaveu ha remarcat també que la Diputació compta "amb una eina molt més àmplia i útil que els pressupostos i que està viva durant tot el mandat, com és el Catàleg de Serveis".

Durant la xerrada, la secretària de Política Municipal i diputada al Congrés, Sonia Guerra ha insistit en la importància que "aquests ingressos supramunicipals dels quals gaudirà la comarca vindran gràcies a haver recuperat la institució de la Diputació, governar a AMB i tenir al capdavant de l'Estat a Pedro Sánchez amb els pressupostos generals més socials de la història i els fons de reconstrucció europeus", és a dir "instruments molt necessaris que provenen d'institucions liderades pels i les socialistes".

El primer secretari, Antoni Poveda ha remarcat que "també el Consell Comarcal del Baix Llobregat repartirà 10 milions d'euros a través de diferents inversions i programes com l'específic sobre igualtat", tal com ha dit Poveda "és un gran import que beneficiarà als municipis que estan fora de l'Àrea Metropolitana".

Una quantitat d'inversions que tal com ha apreciat Poveda "contrasten amb la poca inversió que a la comarca rebem per part de la Generalitat."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article