Aprovat en sessió extraordinària el “Pla de reactivació i innovació” un nou full de ruta per a la ciutat de Gavà

Política.

Consta d’un total de 21 projectes a desenvolupar des d’ara i fins el 2023.
Consta d’un total de 21 projectes a desenvolupar des d’ara i fins el 2023.

Es tracta, segons va explicar el primer tinent d’alcalde i portaveu del Govern, Jordi Tort, “d’accions estructurades en 5 àmbits que inclouen aportacions d’altres agents econòmics, socials i polítics, així com la de la pròpia ciutadania, per tal de prioritzar accions i projectes estratègics que permetin, d’una banda superar els estralls de la pandèmia, i de l’altra, adequar la ciutat als objectius de l’economia verda”.

L’alcaldessa Raquel Sánchez va precisar que “es tracta d’un dels acords més importants dels darrers anys” i que “és fruit d’un treball intens d’adaptació del Programa d’Actuació Municipal a la conjuntura provocada per la pandèmia, reforçant-lo allà on calgui, però sense renunciar als projectes claus del nostre programa electoral, perquè així va ser votat per la gran majoria i perquè responen al model de ciutat que defensem”.

Segons Sánchez “el nostre model equilibrat i cohesionat ha quedat validat pel context que estem vivint. La justícia social i el benestar, l’educació, la dotació d’habitatge públic, l’activitat econòmica innovadora i sostenible o la transformació urbana respectuosa amb el territori són prioritats a l’agenda de Gavà, i ara més que mai les enfortirem”.

El PP va votar-hi a favor “per responsabilitat”, la seva portaveu, Mónica Parés, però, va precisar que “tot i que el document és electoralista, i la pandèmia ha deixat obsolet el PAM, l’emergència i gravetat de la situació requereix del treball unit per superar-la” .

Junts per Gavà es va abstenir, el seu portaveu, Isidre Cases, diu que no comparteixen “ni el fons ni les formes d’aquest document que manté actuacions del PAM” i “no concreten pressupost per executar les accions” raó per la qual reivindica que “ara és el moment d’estar a l’alçada més enllà del pensament únic”.

Podemos també va abstenir-se perquè, segons va assegurar el seu portaveu, Miguel Herrera “el document es una mera operació de màrqueting perquè no aporta res de nou al PAM, amb les propostes del programa electoral socialista, i no concreta partides pressupostàries que el facin possible”

Ciutadans sí va votar a favor, el seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez diu que ells sempre “hem estat oberts a aportar idees per millorar” i que “el Pla, tot i que arriba tard perquè molts ja estan arruïnats per la crisi, sí és positiu perquè cal donar suport al comerç, a les famílies i reforçar els serveis sociala i la seguretat ciutadana”.

ERC també es va abstenir perquè diuen que “molts són projectes del programa electoral socialista que no validarem” i perquè, “tot i que alguns objectius estratègics semblen fantàstics sobre el paper, són incoherents perquè es fan accions que van en la línia contraria, o bé no s’hi destinen recursos”, raó per la qual reivindica “més execució i menys parafernàlia.”

L’Alcaldessa Raquel Sánchez va lamentar “no haver aconseguit la unanimitat de tots els grups ja que la situació ho requereix” ja que “les forces polítiques que integrem el Ple hem d’estar a l’alçada del que el moment requereix i la ciutadania espera de nosaltres”.

Segons Sánchez “és l’hora d’afrontar amb responsabilitat i eficàcia les noves necessitats i urgències que cal atendre. I és també l’hora de reprendre el camí de millora i transformació progressiva que Gavà té marcat per construir el seu futur”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article