Suspensió fins al 31 de juliol de la taxa d’ocupació de la via pública a bars i restaurants de Cervelló

Economia.

La mesura vol reduir la càrrega tributària.
La mesura vol reduir la càrrega tributària.

D’aquesta manera, el sector de la restauració i hostaleria, que és un dels més importants del teixit econòmic del municipi, no haurà de pagar la taxa per col•locar taules i cadires durant els pròxims 7 mesos.

La mesura es farà efectiva a través de la inclusió d’una disposició transitòria suspensiva en l’Ordenança fiscal número 18 que regula la taxa d’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.

La modificació respon a la necessitat d’establir mecanismes d’ajuda a la recuperació de l’activitat econòmica local que s’ha vist perjudicada per les successives declaracions de l’estat d’alarma derivades de la pandèmia per la COVID-19.

Precisament, aquesta taxa es va suspendre també l’any passat en plena pandèmia i des de llavors els bars i restaurants no l’han hagut de pagar.

A més, es va habilitar més espai a la via pública per tal que els establiments disposessin de més lloc per col•locar les seves terrasses i deixar més distància a les voreres com a mesura de seguretat.

El consistori, com administració pública més propera a la ciutadania, dona així resposta dintre de les seves competències a les necessitats del municipi, adoptant mesures enfocades a dotar de recursos i d’ajudes al conjunt de persones que configuren el teixit productiu local.

Aquesta és una de les mesures fiscals i econòmiques que, a més de facilitar l’adequada resposta sanitària a l’emergència, permetrà pal•liar les conseqüències d’aquesta crisi, així com garantir i sostenir el teixit productiu i social minimitzant l’impacte i facilitant una recuperació ràpida de l’activitat econòmica per tornar a la normalitat com més aviat millor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article