La sala d’ actes de CCOO Baix Llobregat a Cornellà acull avui la presentació del llibre “Nos robaron la juventud” de Victor Amela

Cultura.

La presentació serà avui dijous 21 de gener a les 18 hores a CCOO de Cornellà (Crta. d’Esplugues, 68 ).
La presentació serà avui dijous 21 de gener a les 18 hores a CCOO de Cornellà (Crta. d’Esplugues, 68 ).

L'Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat amb el suport de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto de CCOO Baix Llobregat, organitzen a la sala d’actes de CCOO a Cornellà, la presentació del llibre: ”Nos robaron la juventud. Memòria viva de la Quinta del Biberó”.

El llibre narra les històries dels biberons que van combatre a l'Ebre, dels voluntaris que es van allistar sent tot just adolescents (tant en l'exèrcit republicà com en el de Franco), dels que van sobreviure i (alguns) van continuar la seva lluita en la Segona Guerra Mundial, dels quals van ser empresonats i dels que van morir en el camp de batalla.

Víctor Amela (1960) és un reconegut periodista i escriptor. Des de 1984 signa a La Vanguardia cròniques, crítiques i entrevistes, avui és el degà de la crítica televisiva a la premsa espanyola, a més de cocreador de «La Contra», on porta 1.500 entrevistes publicades.

És col•laborador habitual en programes de ràdio i televisió, imparteix classes magistrals de periodisme i comunicació i ha estat distingit amb nombrosos premis, entre ells el Ramon Llull de novel•la de 2016 per “La filla del capità Groc”.

El premi de l'Associació de la Premsa de Madrid, el del Gremi d'Editors de Catalunya, Protagonistes, dos micròfons de Plata, l'Antonio Mompeón Motos, el Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques, el Ferrer Eguizábal de Periodisme, l'Àngel de Bronze de la Comunicació, el GoliADsP o el Premi la Llança 2011 d'Òmnium Cultural.

Ha publicat diferents títols on destaquen: Amor contra Roma, El Càtar imperfecte, Tots els meus secrets o Jo hauria pogut salvar a Lorca el 2018, que va presentar en aquest mateix espai l’any passat.

L’acte es farà simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=as4oeo6rOOg)

Joana Solsona, representant de l’Aula d Formació Joan N. García-Nieto de CCOO Baix Llobregat, serà l’encarregada de presentar l’acte i la conducció anirà a càrrec de Gonçal Évole, representant de l'Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article