El Govern considera clau que el mon local i la Generalitat vagin de la ma en la estratègia “País Viu”

Política.

Budó ha expressat el seu convenciment que l’estratègia de “País Viu” ha d’anar més enllà de l’actual legislatura.
Budó ha expressat el seu convenciment que l’estratègia de “País Viu” ha d’anar més enllà de l’actual legislatura.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha destacat la importància que el Govern i el món local treballin units perquè tiri endavant amb èxit el programa “País Viu”.

“Cal una mirada conjunta entre el Govern del país i els governs locals” però també, ha apuntat, la implicació de tots els actors socials, econòmics i polítics “perquè conjuntament aquesta mirada ens ha de permetre transformar la realitat que en aquest moment ens preocupa”.

Així ho ha dit durant la segona reunió ordinària de la Comissió Assessora per a l’Estratègia de Dinamització Territorial, constituïda l’octubre passat amb la finalitat de convertir-se en el principal òrgan consultiu per al desplegament de “País Viu” arreu del territori.

L’objectiu principal de la Comissió Assessora per a l’Estratègia de Dinamització Territorial és establir millores en la presa de decisions, aportar coneixement i generar reflexions i anàlisi, sempre des d’una mirada transversal i interterritorial.

La Comissió Assessora, que està formada per representants institucionals, sectorials, experts acadèmics en diferents àmbits de coneixement i agents econòmics i socials, té un paper estratègic com a font de coneixement i assessorament de l’Estratègia de Dinamització Territorial del govern català.

En la sessió d’aquest dijous els experts acadèmics Albert Esteve i Juan Antonio Duro han exposat el resultat de l’informe que se’ls va encarregar a la sessió constitutiva de l’octubre sobre l’afectació del despoblament, l’envelliment i l’abandonament territorial al nostre país des de l’òptica de les diferents disciplines que representen: l’economia, la sociologia i la demografia.

La finalitat d’aquests informes és generar coneixement i aportar una anàlisi més exhaustiva de la situació. Alhora, es pretén establir un espai privilegiat de debat i d’acompanyament entre tots els nivells de l’administració, el món municipal i els representants socioeconòmics que permeti millorar la col•laboració interinstitucional.

Precisament, el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, ha destacat que aquesta és la principal funció de la comissió assessora. “Busca ser un òrgan de deliberació, de debat, on es comparteixin dades procedents de diversos àmbits”, ha apuntat.

La comissió assessora forma part de l’estratègia de l’executiu català, “Un país d’oportunitats, un país viu”, impulsada el passat mes de maig de 2019 per la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran del Departament de la Presidència, que pretén desenvolupar mecanismes per afavorir el desenvolupament econòmic, la cohesió social del territori i la igualtat d’oportunitats a tot el país.

Especialment en aquelles zones afectades pel despoblament, l’envelliment i l’abandonament territorial; amb la implicació compartida de la Generalitat amb els ens locals i amb la participació dels agents socioeconòmics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article