El PSC del Baix Llobregat defensa des de Sant Vicenç dels Horts la proposta d’etapa universal i prioritària 0-3

Política.

La candidata al Parlament Gisela Navarro i l’alcalde Miguel Comino han defensat la proposta davant la futura escola bressol El Petit Mamut.
La candidata al Parlament Gisela Navarro i l’alcalde Miguel Comino han defensat la proposta davant la futura escola bressol El Petit Mamut.

Cada cop hi han més estudis que relacionen directament l’educació en el 0- 3 amb l’èxit educatiu d’una persona, no només escolar, educatiu.

Per això, tal com ha explicat la candidata al Parlament i regidora a Viladecans, Gisela Navarro Fuster: “és molt important que apostem per aqueta etapa que durant 10 anys ha estat completament oblidada pel govern de Catalunya.”

Navarro ha explicat que “els i les socialistes considerem que la inversió en educació és una aposta de futur, de cohesió social i d’èxit de vida de tots i totes. Per això portem al nostre programa electoral i al que s’està desenvolupant des de l’estat espanyol la proposta d’etapa universal i prioritaria i la inversió en aquesta etapa, que considerem del tot fonamental”.

En aquest sentit la candidata ha insistit que “ és el moment d’una victòria socialista a la Generalitat, pels i per les socialistes l’educació és un pilar de dret. Portem deu anys de deutes a les escoles bressols, de la Generalitat als ajuntaments; deu anys de retallades veient com es tanquen escoles. Pensem que l’educació és fonamental perquè tothom tinguem oportunitats a la vida i sabem que el president Illa garantirà l’educació per tots i totes. És el moment de l’educació i és el moment del President Illa”.

L’alcalde de Sant Vicenç, Miguel Comino ha explicat que “estem a Sant Vicenç dels Horts davant el terreny de la futura escola bressol Petit Mamut, un símbol de l’aposta que fem els i les socialistes per l’educació, especialment l’etapa 0-3.”

L’escola, que ha estat traslladada a uns nous terrenys perquè estava en un espai que no complia la normativa rebrà part de la seva inversió de les aportacions que fa AMB i Diputació de Barcelona al municipi en matèria educativa. “És un lloc on expressem el nostre compromís amb l’educació i amb la ciutat”, ha expressat Comino.

Per l’alcalde, “un govern socialista, presidit pel President Illa a la Generalitat de Catalunya serà una molt bona notícia, no només per l’educació sinó en general per Sant Vicenç dels Horts. Serà un govern amic, un govern que apostarà per l’educació i que estarà al costat dels ajuntaments”.

A més, l’alcalde ha declarat que “la gratuïtat de l’educació 0-3 és fonamental per nosaltres, com demostrem amb aquesta aposta que fem amb el trasllat de l’escola municipal Petit Mamut, i també pel compromís que s’ha fet públic des del PSC sobre la recuperació de la Llei de Barris, un fet que per nosaltres seria molt important.”

En referent a la Llei de Barris, Comino ha explicat que “considerem que és una molt bona notícia tenir aquest compromís per part del futur govern de Catalunya, el compromís d’una inversió urbanística que el nostre municipi necessita”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article