Pimec demana des de la comarca a tots els partits “ajuts urgents, directes, coordinats, i sostinguts en el temps per a les pimes i els autònoms del territori”

Política., Economia.

La patronal comarcal ha fet un debat virtual amb els partits polítics demanant la seva implicació.
La patronal comarcal ha fet un debat virtual amb els partits polítics demanant la seva implicació.

Durant un debat electoral telemàtic en clau territorial, el president en funcions de PIMEC Baix Llobregat – l’Hospitalet, Joan Soler, ha recordat que la comarca “ha exercit un lideratge en el desenvolupament econòmic de Catalunya i també d’Espanya” i ha lamentat que “ha patit de manera molt significativa les conseqüències de la crisi de la Covid-19”.

Per això, ha demanat que el territori “sigui un dels protagonistes de la recuperació econòmica i social, sense oblidar els desafiaments pendents com la transformació del sector industrial, els dèficits de formació, els problemes de sostenibilitat i el dèficit d’infraestructures”.

A continuació, el gerent en funcions de l’Àrea Institucional de PIMEC, Àngel Hermosilla, ha presentat les dades econòmiques del Baix Llobregat i l’Hospitalet: “L’economia de la comarca genera un valor afegit brut important, pel qual el territori suposa un dels principals motors de l’economia catalana amb un pes d’entre el 9 i l’11%. La seva economia és diversificada i mostra resultats per sobre de la mitjana catalana, amb un pes important del sector serveis, la indústria i la logística”.

En relació a les conclusions d’una enquesta de PIMEC, Hermosilla ha apuntat com a principals problemes empresarials al Baix Llobregat que: Un 65% de les pimes destaca la davallada de les comandes i les vendes, 1 de cada 3 destaca el pagament d’impostos o cotitzacions, seguit del pagament de factures, tributs, lloguers i salaris. Com a principal problema estructural, un 55,6% ho atribueix a la manca d’inversió en infraestructures.

L’economista i periodista, Victor Bottini, ha moderat el debat amb els partits polítics, en el qual hi ha participat: Martin Barra (Cs); Mercè Esteve (JxCat); Jordi Albert (ERC); Lourdes Borrell (PSC); Lucas Ferro (En Comú Podem); Albert Botran (CUP); Manuel Reyes (PP); i Laia Flotats (PdeCat).

Entre altres qüestions, els candidats han posat en valor el paper fonamental que suposa el territori per a l’economia de Catalunya i han defensat diferents mesures: un pla de rescat a les empreses amb ajuts directes, impulsar la indústria, garantir la continuïtat de l’activitat del sector de l’automòbil, fer un bon repartiment del fons Next Generation EU amb projectes estratègics...

El vicepresident en funcions de PIMEC al territori, Jaume Masclans, ha traslladat als partits la preocupació de l’entitat pels efectes del tancament de Nissan i la seva afectació a la indústria auxiliar de l’automòbil.

A més, sobre la indústria en general, ha comentat que “és un sector clau per a l’economia del Baix Llobregat” i ha demanat activar el centre de formació situat a Martorell, ja que “és un element de desenvolupament de les competències que precisa la indústria, però segueix inactiu”.

Seguidament, el president en funcions de PIMEComerç al Baix Llobregat, Iban Salvador, ha preguntat als candidats per les seves propostes relatives al petit comerç, tot constatant que “els comerços i la restauració nodreixen d’ocupació el territori”.

En aquest sentit, ha expressat que “molts empresaris i autònoms han tancat o limitat la seva activitat per les restriccions, mentre segueixen fent front a despeses com el pagament d’impostos o de quotes a la Seguretat Social”.

Després, el vocal en funcions de la Comissió Executiva de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Jorge Juárez, ha destacat la necessitat d’ajudes directes a les empreses de la restauració i del sector turístic, així com les que presten serveis afins. D’altra banda, ha remarcat la necessitat “que els Fons de la UE arribin a les pimes”.

Per part seva, el director tècnic en funcions de la Taula d'Infraestructures de PIMEC al territori, Sergi Fuster, ha lamentat que hi ha diverses infraestructures pendents o en curs que són estratègiques per a l’economia de la comarca: “Cal finalitzar la B40 i la B23, impulsar la connexió viària amb l'aeroport pel transport de les mercaderies i el Nus del Llobregat, sense oblidar l'assignatura pendent de les Rodalies”.

Finalment, Joan Soler ha assegurat als partits que la patronal “pren bona nota de totes les propostes que s’han plantejat”, tot fent un prec als futurs càrrecs electes per tal que impulsin “mesures que millorin la situació de les empreses i els autònoms, que són el motor econòmic de la comarca i la principal font de sosteniment i creació d’ocupació”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article