L’ Ajuntament del Prat desmenteix assetjament i la aplicació de la llei mordassa al col•lectiu ecologista Ni un Pam de Terra

Política.

Activistes a la zona qüestionada.
Activistes a la zona qüestionada.

En un comunicat que no s’ ha publicat a la web de l’ Ajuntament ni als seus canals de comunicació i que no sabem si s’ ha enviat només als diaris que abans vam publicar la notícia https://www.llobregatdigital.cat/noticia/42818/activistes-ecologistes-contraris-al-creixement-urbanistic-en-espais-agricoles-denuncien-as que genera la resposta del consistori, l’ Ajuntament governat per Comuns i PSC assegura que, “agents tant de la policia local com dels Mossos d’Esquadra-Policia de la Generalitat s’han desplaçat els dos passats caps de setmana a uns terrenys on s’hi han de construir centres educatius en observar que hi havia persones. En alguna d’aquestes ocasions, els agents s’hi ha desplaçat en ser alertats per veïnat de la zona.”

Els agents de la policia local en algunes ocasions i dels Mossos en d’altres, “han constatat que no tenien autorització per estar en un camp que no és de lliure accés, i han aixecat acta per això. En cap cas s’ha denunciat ningú per un delicte tipificat per l’anomenada Llei Mordassa o per delicte de desobediència. Sempre s’ha respectat el dret a manifestació i protesta i la llibertat d’expressió.”

L’Ajuntament recorda que, “aquells terrenys són urbanitzables des del 1976. La seva designació com a Àrea Residencial Estratègica fa més d’una dècada va permetre que la seva urbanització es faci destinant la meitat dels habitatges a protecció oficial. Així mateix, el desenvolupament de l’ARE Sud, que de cap manera afecta cap zona protegida ni agrícola ni natural, permetrà impulsar nous equipaments educatius, una residència municipal de gent gran, i tres blocs amb tres centenars d’habitatges públics de lloguer assequible.”

I finalitzen, “també permetrà la recuperació del patrimoni existent a l’espai i millorar la relació de la ciutat amb el seu entorn agrícola i natural, projectant zones verdes on ara hi ha zones ermes.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article