Castelldefels aposta per la reducció de la ràtio d’alumnes per aula per frenar la segregació escolar

Societat.

El govern municipal vol que les aules tinguin un màxim de 22 alumnes, però els serveis territorials del Departament d’Educació volen mantenir la ràtio en 25.
El govern municipal vol que les aules tinguin un màxim de 22 alumnes, però els serveis territorials del Departament d’Educació volen mantenir la ràtio en 25.

L’Ajuntament ha traslladat als representants territorials del departament, l’última vegada, fa només uns dies, el seu objectiu de què la ràtio passi dels 25 actuals als 22 alumnes per aula, una reducció que va en consonància a la voluntat manifestada pel conseller d’Educació, Josep Bargalló.

Fa uns dies, Bargalló va anunciar que la ràtio a P3 en el curs vinent escolar 2021- 22 serà de 22 alumnes en lloc dels 25 actuals, a causa de la disminució de matrícules i per tal d’evitar el tancament de grups. L’Ajuntament ja ha enviat una carta al conseller sol•licitant una reunió per abordar aquesta qüestió.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha subratllat que es tracta d’una qüestió fonamental per al municipi. “Vam rebre un mandat clar amb l’Acord de Ciutat per a la reactivació econòmica i social de Castelldefels: la reducció de la segregació escolar perquè hi hagi una distribució equitativa de l’alumnat. El que demanem és clau per assolir aquesta fita en matèria educativa”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Jordi Maresma, ha assenyalat que “com a govern municipal, estem compromesos amb el desplegament de polítiques educatives, culturals i de memòria democràtica que, per nosaltres, són els pilars de la igualtat d'oportunitats i peça clau d'un projecte de ciutat educadora”.

Maresma ha indicat que “la baixada de ràtio a P3 que hem proposat als Serveis Territorials i que defensarem davant del Conseller, s'emmarca dins de les mesures del Pla Local d'educació contra la segregació escolar que volem desenvolupar durant aquest mandat”.

L'Ajuntament està decidit a impulsar el projecte de ciutat educadora i a treballar amb el Departament d'Educació totes aquelles iniciatives de millora en la gestió educativa destinades a afavorir l'equitat, iniciatives que ja han estan duent a terme en altres municipis com Reus o comarques com El Garraf. Cal recordar que Castelldefels, on viuen persones de més d’un centenar de nacionalitats, manté un índex de matricula viva molt elevat.

El Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Reus van signar ara fa un any un acord per reduir les places de ràtio per grup per P3 als centres educatius de primària de la ciutat, tant públics com concertats.

L'acord va comptar amb el suport unànime de totes les escoles de Reus que oferten estudis de 3 a 12 anys, després que es realitzés una reunió amb totes les direccions dels centres, el Departament d'Educació i la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de la capital del Baix Camp.

Per la seva banda, El Garraf treballa per esdevenir comarca pilot en qüestions d'inclusió i això ha permès baixar les ràtios a P3, amb 22 alumnes a l'escola pública i 24 a la concertada, mantenint així totes les línies.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article