El Consell Esportiu del Baix Llobregat vol formar a la gent per jugar en format digital

Societat.

La reducció de la mobilitat fa que molta gent adopti aquesta opció però requereix de certa formació.
La reducció de la mobilitat fa que molta gent adopti aquesta opció però requereix de certa formació.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha posat en marxa el projecte 'e-Sports del Baix, aprenem com cal per jugar en digital' per formar la ciutadania de la comarca en valors i hàbits saludables entorn els videojocs.

Com descriu el mateix Consell en la seva pàgina web, aquesta campanya es nodreix de diferents accions, començant per una primera fase de webinars formatius i una segona fase on els participants podran simular una competició del videojoc Rocket League, que combina automoció i futbol.

Pel que fa al seu públic, aquesta proposta busca apel•lar tant a famílies amb fills a càrrec, tècnics esportius i membres del món educatiu.

El mateix Consell oferirà, de la mà de la plataforma eDojo (especialitzada a formar a través de videojocs i donar a conèixer els e-sports), un primer webinar sota el títol 'Introducció als e-sports per a professionals del sector educatiu i esportiu', i un segon amb el lema 'Introducció als e-sports per a famílies'.

Un cop realitzades les formacions orientades al públic adult, el Consell preveu crear diversos equips de joves decidits a rebre també un webinar formatiu sobre l'ús dels videojocs, dues classes sobre els e-sports i una competició final a l'esmentat joc Rocket League. La competició esmentada es complementarà amb accions tant dins com fora de l'ordinador o la consola.

Els equips, cada dilluns, rebran reptes d'activitat física que els faran sumar punts de cara a la classificació final, on no només valdrà ser el més hàbil amb el videojoc, sinó també haver adquirit els hàbits i coneixements necessaris per jugar a la consola o l'ordinador dins una rutina sana, estable i saludable.

Des del Consell Esportiu s'ha posat també en context l'ús dels videojocs amb el següent text: El creixement de l'ús dels videojocs i el món que els envolta és una realitat que cada cop té més presència dins del nostre dia a dia. Durant els últims anys i derivat d'aquest creixement, s'han començat a dur a terme competicions. Esports electrònics (e-sports) és la forma d'anomenar les competicions que es duen a terme mitjançant videojocs.

La popularitat i gran públic de les competicions de videojocs ha derivat en la creació d'entitats i equips de professionals. Aquests equips es dediquen a entrenar i millorar les seves habilitats i s'especialitzen en la pràctica concreta d'un sol videojoc o gènere. Dins dels e-sports es considera a cada videojoc una disciplina diferent.

El seu funcionament és molt senzill: cada eSport té les seves pròpies regles i tenen accés a diferents dispositius i plataformes de forma online o offline.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article