El Ple de Martorell aprova inicialment la modificació del reglament del registre de sol•licitants d’habitatge amb protecció oficial

Societat.

El punt es va aprovar d’urgència.
El punt es va aprovar d’urgència. | Daniel Alonso Pelayo©.

La mesura posa al dia un reglament que era vigent des de 2010, l’adapta a la tramitació electrònica i en defineix criteris d’empadronament a l’hora d’adjudicar aquests habitatges al nostre municipi.

La modificació pretén adaptar la regulació a un sistema més àgil i transparent en l’adjudicació d’habitatges públics i privats, en les diferents modalitats de protecció.

És la resposta als canvis normatius amb l’entrada en vigor del reglament propi de Martorell; la proliferació d’altres operadors privats i entitats urbanístiques; l’evolució cap a l’administració electrònica i els nous règims d’adjudicació.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ho justificava: “Cal adjudicar els primers 130 habitatges de protecció oficial al nou barri de La Sínia abans de finals d’estiu i abans el procediment ha de passar per una aprovació inicial i definitiva”.

També explicava que els sol•licitants d’habitatges de protecció oficial a Martorell han d’acudir al registre propi, que disposa d’unes bases que especifiquen el període d’empadronament necessari per a optar-hi.

Fonollosa recalcava que “les bases donen la prioritat en l’adjudicació d’aquests habitatges a la gent de Martorell” i que, un cop coberta la demanda local que s’ajusti a les bases, s’obriria els habitatges que quedessin disponibles a la resta de població catalana inscrita al registre de la Generalitat.

Precisament, adaptar el reglament local d’habitatge a la normativa d’habitatge i al reglament general de Catalunya ha estat la raó d’aquesta modificació, com explicava el regidor de Medi Ambient, Habitatge i Planificació Urbanística, Albert Fernández. Fernández argumenta que, amb les actualitzacions del registre local, “es dona preferència als ciutadans de Martorell que hi estan inscrits abans que els que ho estan al Registre General de Catalunya”.

L’actualització també suprimeix el topall d’ingressos mínims exigits per a accedir a un habitatge, l’opció de tramitació telemàtica de les sol•licituds i un nou període d’inscripció que es perllonga a un any. El punt es va aprovar amb 18 vots a favor de l’equip de govern (JxM), del PSC i d’ERC- i 3 vots d’abstenció, de Movem Martorell i C’s.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article