Durant els seus sis anys de vigència el Pla Local d’Habitatge de Gavà preveu la construcció d’uns 2.300 habitatges

Societat.

Asseguren que es tracta “d’un projecte estratègic per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”.
Asseguren que es tracta “d’un projecte estratègic per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui el Pla Local d’Habitatge 2021-2026, "una eina fonamental per garantir aquest dret bàsic."

Aquest document estratègic ha estat elaborat pels equips tècnics municipals amb el suport de la Diputació i juntament amb entitats i agents que treballen entorn l’habitatge a la ciutat, ara, es posa a disposició de la ciutadania a través d’un procés participatiu que s’allargarà fins al 16 de març.

Tant la realitat actual com les previsions a mig termini demostren que és imprescindible abordar un seguit d’intervencions per posar habitatge de qualitat i assequible a disposició de la ciutadania, de la gent jove, famílies monoparentals, gent gran, famílies que volen desenvolupar el seu projecte de vida a Gavà, persones que volen canviar o necessiten millorar el seu habitatge.

I que també cal promoure les intervencions necessàries per millorar el parc actual, garantint-ne la conservació, l’accessibilitat, la protecció de les persones residents i la prevenció del risc de pèrdua de l’habitatge.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha destacat que “aquest és un Pla que aborda els reptes que tenim per endavant per satisfer les demandes i necessitats de la ciutadania. Unes demandes i necessitats que queden reflectides a les prop de 4.000 sol•licituds rebudes a l’Oficina Local d’Habitatge per accedir a un habitatge social, o en què Gavà només compti actualment amb un centenar d’habitatges buits, i prop de la meitat estiguin en situació d’ocupació”.

Sánchez ha afegit que aquest és un pla desenvolupat “amb mirada metropolitana, perquè compartim un problema endèmic: la manca d’habitatge de qualitat i assequible. Això ens obliga a actuar plegats i en sintonia per garantir aquest dret constitucional, per garantir que ningú quedi enrere”.

L’alcaldessa ha remarcat que “tot això, ho farem sense renunciar al nostre model, àmpliament reconegut i que fa de Gavà una ciutat que tothom s’estima. Que es caracteritza per un desenvolupament progressiu i equilibrat, que preserva i posa a disposició de la ciutadania els seus actius naturals”. Durant els seus sis anys de vigència, el Pla Local d’Habitatge preveu la construcció d’uns 2.300 habitatges, un 40% públics.

“Seran prop d’un miler d’habitatges tant de compra com de lloguer, i que donaran resposta a diferents situacions habituacionals, com ara la de la gent gran, que no necessita tants metres quadrats però si disposar de serveis a tocar de casa i un entorn agradable on relacionar-se i combatre la solitud”, ha finalitzat Sáchez

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article