Les restriccions de mobilitat han generat més de 400 denúncies a Castelldefels en aquest principi d’ any

Societat.

El consistori torna a recordar, un cop més, la importància del compliment estricte de totes les normes de seguretat sanitària.
El consistori torna a recordar, un cop més, la importància del compliment estricte de totes les normes de seguretat sanitària.

Castelldefels, igual que la resta de Catalunya, porta molts mesos sota les mesures de restricció decretades per la Generalitat de Catalunya per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19.

Entre elles, hi trobem mesures que afecten a la mobilitat de les persones com el confinament perimetral, que ha anat alternant entre local i comarcal des de principi d'any o el toc de queda nocturn.

A aquestes també li hem de sumar les restriccions relatives a les trobades socials, el respecte dels límits d'aforament i d'horaris als establiments, la prohibició de fumar a la via pública si no es respecta una distància de seguretat de 2 metres amb la resta de la ciutadania o una altra tan important com és l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en llocs públics.

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra porten també molts mesos denunciant a aquelles persones (o establiments) que incompleixen aquestes restriccions que el que busquen és baixar el nombre de contagis per la COVID-19.

Des de principis d'any, i tenint en compte que hem passat de confinament perimetral comarcal a local i després un altre cop a comarcal, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han procedit a aixecar 418 actes per no respectar les restriccions de la mobilitat.

Cal destacar el període del 18 de gener al 7 de febrer, quan es van arribar a sumar 263 actes, és a dir, més de la meitat del total de les que s'han aixecat des de l'1 de gener, en aquest període en concret ens trobàvem en confinament perimetral local. També ha sigut important el nombre de denúncies per no portar la mascareta en llocs públics d'ús obligatori.

Ambdós Cossos de Seguretat han posat 83 denúncies des de principi d'any, destacant les dues setmanes consecutives (de l'11 al 17 de gener i del 18 al 24 del mateix mes) en que es van aixecar 18 actes per aquest motiu en cadascuna d'elles, és a dir, un total de 36 si sumem les dues setmanes. Les reunions de més de sis persones han protagonitzat prop d'una cinquantena de denúncies des de l'1 de gener (48 en total).

D'entre elles, hem de destacar les 27 actes que es van aixecar, en ple confinament local, la setmana del 18 al 24 de gener. 30 han sigut les denúncies que els Cossos de Seguretat han posat per no respectar els límits d'aforament d'establiments (i els límits horaris), amb dues setmanes en que es van sumar 12 actes per aquest motiu, la del 18 al 24 de gener i la de l'1 al 7 de febrer. En ambdós casos, estem parlant de setmanes en que ens trobàvem en confinament perimetral local.

D'altres xifres a tenir en compte des de principis d'any són les 10 denúncies per incompliments d'altres restriccions contra la COVID i l'anècdota, entre cometes, és l'única denúncia que s'ha posat per fumar a la via pública sense respectar la distància de seguretat de dos metres amb la resta de la ciutadania (aquesta denúncia es va aixecar la setmana del 8 al 14 de febrer).

Com a conclusions finals, podem dir que hi ha una certa diferència en el nombre de denúncies quan estem sota un confinament perimetral local, que segueix sent preocupant el nombre de denúncies per no portar la mascareta a llocs d'ús obligatori i que tot sembla indicar que la restricció de les reunions de més de 6 persones es compleix cada vegada més.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article