Detingut un delinqüent especialitzat en robar a àrees de descans de l’ AP7 al llarg del Baix Llobregat

Societat.

Després de passar a disposició judicial, el detingut va quedar en llibertat.
Després de passar a disposició judicial, el detingut va quedar en llibertat.

Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat han detingut el principal investigat d'un robatori violent que va tenir lloc el passat 11 de setembre a l'àrea de servei de Montseny Sud de l'AP-7, quan uns desconeguts van assaltar una turista que viatjava des de Portugal i estava descansant del seu trajecte.

Els autors dels fets li van sostreure una bossa de mà que contenia joies valorades en 400.000 euros. La investigació es va iniciar a partir de la denuncia de la víctima, que explicava que l'havien distret per sostreure-li la seva bossa de mà de l'interior del vehicle que estava obert.

En adonar-se de les males intencions, va intentar impedir-ho, però els assaltants no van dubtar en utilitzar la violència per aconseguir el botí.

Les gestions dels investigadors van permetre identificar un grup de 3 persones especialitzats en cometre furts a turistes de forma habitual i reiterada.

Actuen a l'aeroport de Barcelona i Madrid, així com a les autopistes catalanes, amb l'objectiu de diversificar el lloc on delinqueixen per dificultar la seva localització i detenció.

El modus operandi utilitzat consisteix en distreure les víctimes i sostreure'ls els seus efectes personals. Per aquest motiu en funció del lloc on actuen adapten la seva manera d'actuar.

Concretament en les àrees de servei de les autopistes, un membre del grup distreu a la víctima i l'altre aprofita que el vehicle no està tancat amb clau per obrir unes de les portes posteriors i sostreure la bossa de mà o efectes personals.

El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i quan s'ha perpetrat el furt, els recull per abandonar el lloc de forma ràpida.

Habitualment no usen la violència per cometre el robatori, però en aquest cas com que la víctima se'n va adobar i es va resistir, no van dubtar en fer-ho.

Els investigadors també han pogut demostrar que el detingut va iniciar fins a 11 contactes amb receptadors a Catalunya i altres països d'Europa per oferir el seu botí i va aconseguir vendre alguna de les peces a Alemanya. De fet s'ha pogut identificar una persona aliena al robatori que va ajudar al detingut a vendre les joies sostretes.

La detenció es va realitzar el passat 16 de febrer durant l'entrada i escorcoll que van fer els mossos a l'Hotel de Barcelona on residia habitualment.

Per no ser localitzat ni cridar l'atenció, el compte de l'apartament que habitava era pagat mensualment per diverses persones del seu entorn i a més combinava les estances a Barcelona amb temporades a Madrid per dificultar la seva localització.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article