Dos nous radars "pedagògics" de control de velocitat al nucli urbà d'Abrera

Societat.

Els dos nous radars s’han instal•lat al passeig de l’Estació i al carrer Manresa.
Els dos nous radars s’han instal•lat al passeig de l’Estació i al carrer Manresa.

Ahir dilluns 22 de febrer han posat en funcionament dos nous radars de control de velocitat al nucli urbà, que s’afegeixen al que ja està en funcionament a l’avinguda de la Generalitat.

La finalitat d'aquests radars és conscienciar als conductors i conductores de la necessitat de respectar els límits de circulació, millorant així la seguretat viària ciutadana.

La mesura està en la línia de l’Ajuntament d' Abrera d’apostar per aquelles mesures de caràcter pedagògic que inciten a la reflexió directa de la ciutadania enfront a la responsabilitat de conduir, especialment en entorns sensibles pel risc viari. La particularitat d’aquest radar “pedagògic” és que només mesura i informa de la velocitat però no sanciona.

L’objectiu és conscienciar a les persones que condueixen un vehicle de la velocitat a la qual estan circulant per tal que, en cas que sigui necessari, la disminueixin. D'aquesta manera augmenta la seguretat viària ciutadana, tant per als conductors/es com per als vianants.

Es tracta d'un sistema amable per conscienciar els conductors i les conductores de mantenir una velocitat adequada quan circulen pel municipi.

Els nous radars, que funcionen amb bateries, consisteixen en un panell electrònic que mostra als conductors la velocitat a la qual estan circulant i alhora els alerta si superen els límits permesos a la via.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article