L’associació Viladecans contra el Càncer aconsegueix 25.000€ per a la investigació de la COVID que fa l’IDIBELL

Salut.

L’entitat amb el suport municipal va canviar el 2020 el seu objectiu contra el càncer per destinar-los a projectes de recerca contra el coronavirus.
L’entitat amb el suport municipal va canviar el 2020 el seu objectiu contra el càncer per destinar-los a projectes de recerca contra el coronavirus.

La presidenta de l'associació Viladecans contra el Càncer, Gràcia Sancho, va fer entrega, el 23 de febrer, al director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Gabriel Capellà, d’un donatiu de 25.000 euros, en un acte realitzat a la Torre del Baró de Viladecans, amb la presència de l’alcalde Carles Ruiz.

L’aportació econòmica prové de diferents accions organitzades per l’entitat local durant l’any 2020, entre les quals hi havia la caminada virtual, amb la venda de 800 samarretes; la realització de mascaretes solidàries, iniciativa amb què es van vendre més de 2.000 unitats, i la venda de loteria i altres treballs manuals realitzats per voluntàries.

L'associació ciutadana Viladecans contra el Càncer va decidir, davant la pandèmia sanitària, enfocar la seva campanya de recaptació de l’any passat a donar suport a l'emergència contra el coronavirus sota el lema "Este virus lo paramos unid@s".

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca orientat vers la millora dels problemes de salut de les persones, per aconseguir-ho és necessari dur a terme recerca bàsica i clínica d’alt nivell.

L’institut té investigadors propis i integra la recerca que es duu a terme a l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans (ambdós de l’Institut Català de la Salut), l’Institut Català d’Oncologia a l’Hospitalet i la Universitat de Barcelona al Campus de Bellvitge.

Els més de mil investigadors de l’IDIBELL s’organitzen en quatre grans àrees temàtiques –la de càncer, la de neurociències i les de medicina regenerativa i translacional, nou programes de recerca i més de seixanta grups–.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article