L’Oficina Jove del Baix Llobregat ha organitzat una trobada amb “Let’s Chat” una iniciativa sobre totes aquelles conductes potencialment addictives

Societat., Salut.

Alcohol i drogues el gran problema d’ adolescents i joves que no saben gestionar per no caure en addiccions.
Alcohol i drogues el gran problema d’ adolescents i joves que no saben gestionar per no caure en addiccions.

Aquesta estava adreçada als i les professionals de la comarca de diferents àmbits que treballen directament o indirectament amb el jovent, amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis que ofereixen al nostre territori.

Let’s Chat Joves, és un programa de prevenció dirigit a joves i adolescents, que ofereix atenció, orientació i assessorament sobre el consum de drogues, l’ús de pantalles, i sobre totes aquelles conductes potencialment addictives.

Aquest programa compta amb el suport del Departament de Salut i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

A la seva presentació, Let’s Chat Joves va fer un breu repàs de l’evolució positiva del programa des de la seva fundació l'any 2017 i va presentar els serveis que ofereixen, destacant el Servei d’acompanyament i assessoria per a adolescents i joves d’entre 12 i 30 anys i per a les seves famílies, a través de diferents canals de comunicació: WhatsApp, videoconferència o/i presencial.

O les activitats preventives que realitzen com càpsules les preventives per a joves i per a famílies, grups de debat per a joves, i debats amb perspectiva de gènere no mixtes i mixtes, i activitats formatives per a professionals, tant per comunitat educativa formal com no formal.

En l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut del Baix Llobregat 2020-2024, es va detectar un risc d’augment d’addiccions associades als entorns digitals, i un consum cada cop més primerenc a substàncies com el cànnabis o l’alcohol.

El Departament de Joventut del Consell Comarcal, fomenta el treball transversal entre joventut i altres àrees que operen en el territori per portar a terme actuacions que garanteixin i promoguin una vida saludable de les persones joves de la comarca del Baix Llobregat, promovent entre d’altres, actuacions de prevenció i atenció per a disminuir les conductes de risc potencialment addictives.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article