La estació de bombament tan reivindicada a Castelldefels serà una realitat

Salut.

La solució al problema de les inundacions i els vessaments d’aigües residuals, més a prop.
La solució al problema de les inundacions i els vessaments d’aigües residuals, més a prop. | Salvem l' Olla del Rei.

L’Agència Catalana de l’Aigua invertirà més de 5 milions en la construcció de l’estació de bombament del carrer Aragó, infraestructura llargament reivindicada per l’Ajuntament de Castelldefels.

El Departament de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anunciat, a través del seu conseller, Damià Calvet, i del director de l’ACA, Lluís Ridao, el seu compromís de destinar més de 5 milions d’euros a la construcció de l'Estació de Bombament d'aigües pluvials del carrer Aragó.

Aquesta infraestructura hidràulica, llargament reivindicada per l’Ajuntament de Castelldefels, és imprescindible per minimitzar les inundacions al municipi i gestionar de forma òptima la sortida d'aigües al mar.

Aquesta partida econòmica forma part de les actuacions de prevenció i defensa contra les inundacions que l’ACA durà a terme per millorar el drenatge de la plana del delta del Llobregat i les lleres, que inclou també actuacions a la riera de Canyars i la riera de Can Vinader.

L’estació de bombament permetrà impulsar la sortida d'aigües i gestionar el sistema de drenatge facilitant la sortida a mar perquè el sistema funcioni a ple rendiment i l'afectació de les inundacions i vessaments sigui el menor temps possible.

L’estació de bombament del carrer Aragó, llargament reivindicada per l’Ajuntament, completarà la xarxa d’infraestructures hidràuliques de la ciutat, juntament amb el nou col•lector d’aigües residuals que substituirà l'actual col•lector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües grises del municipi cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans.

L’actual col•lector es troba estructuralment malmès com a conseqüència de nombrosos anys de servei. L'obra està previst que comenci a finals d’any, l'objectiu de l'obra és evitar més trencaments, reparacions d'emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article