Gavà ha acollit la IV Jornada Por una Economía Circular y Competitiva amb l’assistència de 157 participants

Economia.

L’alcaldessa i vicepresidenta 2a de la Red Española de Ciudades por el Clima, Raquel Sánchez ha inaugurat aquesta jornada de debats i experiències.
L’alcaldessa i vicepresidenta 2a de la Red Española de Ciudades por el Clima, Raquel Sánchez ha inaugurat aquesta jornada de debats i experiències.

La trobada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Gavà, juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federación Española de Municipios y Provincias i la Red Española de Ciudades por el Clima.

En la seva intervenció Sánchez ha refermat “el compromís de la nostra ciutat per impulsar nous models econòmics que siguin sostenibles i socialment més justos, ja que, el nostre planeta no suporta més l’actual sistema i estem posant en perill el futur de les pròximes generacions”.

Es tracta, segons Sánchez, “de fer una aposta decidida cap a canvis que són absolutament necessaris, amb nous models que facin més resilients les nostres ciutats davant les adversitats, com ho és la Covid i construir, des d’un punt de vista social, unes ciutats més justes i equitatives”.

A l’obertura de la sessió també ha intervingut el director de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Héctor Santcovsky que ha ressaltat la tasca de l’Ajuntament de Gavà entorn l’economia circular i en general vers la sostenibilitat ambiental.

Per a Santcovsky “l’economia circular ha de servir per reduir desigualtats com l’atur i ha d’incidir en aspectes com la petjada digital, temes de gènere i la formació professional”.

A la jornada també ha estat present el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas que ha felicitat Gavà “pel treball realitzat en pro de la sostenibilitat, l’economia circular i la nova agenda urbana per donar solucions als nous problemes existents”.

A més, Lucas ha manifestat que “des del Ministeri ens posem a disposició i ajudar en tot allò que sigui possible i, sobretot, per a impulsar polítiques efectives per a aconseguir els objectius: més i millor qualitat de vida a les nostres ciutats”.

La jornada esdevé un punt de trobada d’empreses, administracions i experts per donar major impuls a l’economia circular, entesa com la clau del desenvolupament econòmic i social del segle XXI.

Enguany, la jornada ha estat conduïda per la periodista especialitzada Betlem Kayser, que ha presentat l’ambiciós programa de residu zero que està impulsant amb gran èxit la ciutat d’Austin (Texas), així com l’innovador “REDISCOVERY Centre” de Dublín, un espai de cocreació per fomentar l’economia verda i baixa en carboni.

Tot això a càrrec de Natalie Betts, gerent del programa d’Economia Circular, a Austin i Sarah Miller, directora executiva del “REDISCOVERY Centre”.

Betts ha explicat que “l’economia circular és escalable. És cert que necessiten infraestructures prop d’una comunitat per impulsar mesures, però l’experiència és inspiradora per a altres ciutats”.

De la seva banda, Miller ha llançat un missatge a la ciutadania “animem a la gent a que es doni compte de les oportunitats de l’economia circular. En el nostre centre oferim activitats per reflexionar, conferències i cursos on ensenyem com reparar, redissenyar i reutilitzar”.

Posteriorment, s’han presentat quatre experiències innovadores en la gestió de l’aigua, l’eficiència energètica, la gestió dels residus i la construcció sostenible.

En aquest sentit, representants d’Aigües de Barcelona, Sestao Berri,(Biscaia), l’Associació Green Building Council Espanya (GBCE) i del Grup Roca han fet un col•loqui.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article