El govern de Junts per Martorell assenyalat per la oposició en bloc i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya “per manca de pluralitat informativa”

Política.

La i els portaveus del PSC, Movem Martorell, Esquerra i Ciutadans durant la roda de premsa.
La i els portaveus del PSC, Movem Martorell, Esquerra i Ciutadans durant la roda de premsa.

Sembla que la majoria absolutísima de Junts per Martorell, amb 12 regidors, un més del que es necessitaria, haurà de passar comptes amb el CAC per la denúncia que tota la oposició ha fet en bloc.

Les i els 9 regidores i regidors han demanat un mínim de pluralitat als mitjans municipals i que aquests facin referència no només a l’ obra de govern, si no també a la que es fa des de la resta de partits que componen el consistori.

El passat mes d’octubre portaveus dels quatre grups municipals de la oposició de Martorell, PSC, Movem Martorell, Esquerra i Ciutadans, van presentar una denúncia formal davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya “per la total manca d’accés als mitjans de comunicació públics del municipi.”

Aquests denuncien que, “en 6 anys de govern de Xavier Fonollosa no hem participat ni un sol cop a debats o ens han pres declaració per conèixer la nostra opinió sobre l’actualitat municipal.”

En declaracions del portaveu del PSC, Lluís Tomàs, “ja fa temps que venim exigint més pluralitat als mitjans de comunicació municipals, especialment a Ràdio Martorell. Ja en l'anterior legislatura vam demanar de forma insistent en les sessions plenàries aquesta pluralitat."

La resposta per part del govern, "sempre ha estat la mateixa: S'està mirant. Cal recordar que en anteriors legislatures sota el mandat d'alcaldes com Salvador Esteve o Dora Ramon aquest fet no s'havia produït mai.”

Per la seva part, Laura Ruiz, representant de Movem Martorell, ha explicat que, “aquesta acció arriba després d’anys intentant reconduir la situació amb el govern de Xavier Fonollosa de forma dialogada via mocions, interpel•lacions i converses. Però literalment consideren que qui no governa, no desperta cap interès (sic)."

I reblava, "els agrada comparar-se amb altres municipis però ens assemblem més a una mena de Korea del (Baix) Nord, no ens han deixat cap més alternativa que recórrer a les autoritats de la comunicació”.

Víctor de León, portaveu d’ERC, afirmava que “no estem demanant cap privilegi, sinó l’acompliment d’un dret fonamental en un sistema democràtic: que la ciutadania pugui saber què pensen i què fan els seus representats polítics.”

Assegurava que, “estem parlant, doncs, de fiscalització, quelcom imprescindible per al bon funcionament d’un sistema democràtic. Sense poder participar a Radio Martorell, aquest equip de govern està ens està discriminant per raons polítiques, i no permet que la ciutadania de Martorell pugui accedir a tenir més informació sobre els seus representants polítics.”

Juan José Pérez, portaveu de Ciutadans, afirma que “els mitjans de comunicació públics no són propietat de l’equip de govern, el que demanem és que es respecti el nostre dret a compartir les nostres idees a través dels mitjans que paguem entre tots. Pluralitat i transparència, senzillament això”.

Actualment el CAC ha requerit a Ràdio Martorell un registre de les intervencions de la oposició al mitjà en els darrers mesos. Després d’haver presentat un document que considera com a intervencions els talls de les intervencions de la oposició que el mateix mitjà escull l’endemà del Ple Municipal, el CAC ha tornat a requerir informació més detallada.

Tots quatre representants han considerat històric aquest consens, doncs no s’havia donat un front comú similar en la darrera dècada, consideren que “ha estat molt fàcil posar-se d’acord i valorem molt positivament el consens entorn aquesta problemàtica de forces sovint discrepants o antagòniques en altres temes.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article