Empresa i Coneixement i l'IDAE anuncien des de Sant Feliu ampliar en 35 MEUR la línia d'ajuts per a l'eficiència energètica en la indústria

Economia.

Torrent i Groizard han visitat l’empresa Santfeliuenca AMES Group, que ha sol•licitat un ajut d’aquesta línia per substituir un forn de gas per un de parcialment elèctric.
Torrent i Groizard han visitat l’empresa Santfeliuenca AMES Group, que ha sol•licitat un ajut d’aquesta línia per substituir un forn de gas per un de parcialment elèctric.

El director general d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera i director de l’ICAEN, Manel Torrent, i el director general de l’IDAE, Joan Groizard, ho han explicat en una reunió que han mantingut amb els representants del Clúster de l’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC).

Posteriorment, han visitat l’empresa metal•lúrgica AMES, que s’ha acollit a aquesta línia per incrementar l’eficiència del seu procés productiu i descarbonitzar-lo mitjançant la substitució d’un forn de gas per un de parcialment elèctric.

El nou forn electrifica bona part del consum, fet que permet reduir la dependència dels combustibles fòssils i les emissions contaminants. També és més eficient, ja que disposa de majors aïllaments.

A més de l’estalvi energètic que generarà i que ascendirà a 567 teps anuals, aquest equip permetrà ampliar la cartera de productes de l’empresa i fabricar peces metàl•liques que requereixen majors temperatures i sèries menors.

AMES és una empresa catalana amb seu a Sant Feliu creada el 1959 i que fabrica i distribueix peces metàl•liques sinteritzades de precisió i coixinets sinteritzats autolubricats. La firma té centres productius a Catalunya i a la resta de l’Estat, Hongria, la Xina i els Estats Units, i té presència comercial en més de 50 països.

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), i l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic (IDAE) han acordat ampliar en 35 milions d’euros la línia d’ajuts per a l’estalvi i l’eficiència energètica en la indústria.

La línia, que es va tancar el 31 de de desembre de l’any passat, va beneficiar 293 empreses amb un import global de 48,7 milions d’euros.

L’ampliació permetrà atendre el centenar de peticions que van quedar en llista d’espera i també noves sol•licituds. Totes les empreses que s’hi vulguin acollir podran presentar la documentació fins al proper 30 de juny.

Els ajuts estan destinats a incentivar la inversió en equips productius i auxiliars -renovació d’equips, innovació en els processos productius, etc.- i a la instal•lació de sistemes de gestió de l’energia.

L’objectiu és generar estalvi i eficiència energètica en la indústria manufacturera, reduir-ne el consum energètic i el volum d’emissions, i augmentar la competitivitat.

També contribueixen a dinamitzar el sector dels equips i serveis energètics, com enginyeries, instal•ladors o fabricants, entre d’altres. En total, les gairebé 400 sol•licituds d’ajut rebudes per l’ICAEN sumen una inversió induïda de 279 milions d’euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article