El PSC del Baix Llobregat visualitza l’ esperit del 8M acusant a la Generalitat “de no invertir en aquests temes”

Política.

Lectura del manifest que els i les socialistes han preparat per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones.
Lectura del manifest que els i les socialistes han preparat per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones.

Antoni Poveda, primer secretari del PSC del Baix Llobregat ha recordat que “avui com sempre, els i les socialistes representem la lluita del partit socialista contra la desigualtat”.

Per Poveda “aquest és un tema cabdal del qual com a socialistes hem fet bandera, per a nosaltres és un valor essencial, i així es demostra quan estem a una societat que avança quan el partit socialista està al govern i retrocedeix quan la dreta governa”.

La secretària de polítiques feministes del PSC Baix Llobregat, Gemma Badia ha explicat el manifest que es centra en la reivindicació “contra la desigualtat i en concret en la bretxa tecnològica per la manca de presència de dones a carreres i professions científiques.”

“Des del Baix Llobregat pensem que ha arribat el moment de reivindicar i valorar el talent de les dones, el patriarcat està ple d’estereotips que fan que les nenes no escollin o deixin els estudis científics” ha explicat Badia.

Tal com ha explicat la secretària de feminisme de la federació “és un problema que veiem reflectit a les dades i a l’aprofitament del talent: només un 30% dels investigadors són dones, no arribem al 28% de dones que estudiïn carreres científiques i no hi ha motivació per tractar aquesta bretxa tecnològica”.

Una carència que es mostra fins i tot als llibres de text on “no trobem referents femenins, tot i que existeixen”, ha explicat. En aquest sentit, Badia ha reclamat que “cal que prenem aquesta consciència educativa i que afavorim la conciliació de les dones, que és essencial per a que no surtin de la carrera o de les feines”.

Per últim, Badia ha insistit què “la Generalitat porta 10 anys sense invertir en aquests temes, no tenim un observatori de la dona ciència i tecnologia a Catalunya i demanem que es faci un per controlar de prop, vigilar, promocionar la ciència i la tecnologia i per deixar de malgastar talent de les dones.”

També ha participat en la trobada, la diputada del Baix Llobregat al Congrés i secretària de polítiques feministes del PSC, Sonia Guerra, que ha iniciat la seva intervenció citant a Maria Cambrils “Som feministes perquè som socialistes i som socialistes perquè som feministes”.

Per Guerra, “la nostra comarca és exemple de governs feministes, com ho demostren els i les alcaldesses que avui ens acompanyen i els que avui no ho han pogut fer. Govern feminista com el de l’estat.” Tal com ha dit la diputada: “quan parlem de feminisme parlem de llibertat igualtat i democràcia, no és just que les dones cobren 23% menys per la mateixa feina que els homes, no és just que les dones dediquem 2 hores diàries més a les tasques domèstiques, no és just que encara les dones a dia d’avui les continuïn sent assassinades pel fet de ser dones.”

Per última la secretària de polítiques feministes ha declarat que “els i les socialistes defensem avui més que mai que l’agenda feminista estigui al centre de l’agenda de tots els governs, municipals, autonòmics i estatals”.

A la trobada han participat també la diputada Rocío García; Lluisa Moret, alcaldessa de Sant Boi; Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei; les caps de llista: Rosa Boladeras, de Corbera; Gemma Rodríguez de Collbató i la secretària d’Organització del PSC Baix Llobregat, Raquel García.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article