Pimec espera que Seat “prioritzi les pimes catalanes” en tot el procés per crear el cotxe elèctric

Economia.

Si la multinacional ja ens té acostumats a exigir constantment ara ha arribat l’ hora de que la marca doni un cop de ma al territori català.
Si la multinacional ja ens té acostumats a exigir constantment ara ha arribat l’ hora de que la marca doni un cop de ma al territori català.

En relació amb l’anunci de SEAT sobre la futura fabricació d’un vehicle elèctric a la seva planta de Martorell, PIMEC celebra la notícia però recorda que "el consorci potser no està complet" i demana treballar conjuntament amb les administracions per garantir que les pimes catalanes en seran proveïdores.

La patronal lamenta la utilització política i els retrets derivats d’aquest important anunci, però creu que el consorci previst podria encara necessitar més reforç.

Així mateix, considera que no queda clar quina de les grans empreses del consorci (Telefónica, Iberdrola, Caixabank, SEAT) disposa de tecnologia avançada en vehicle elèctric.

En aquest sentit, convé recordar que aquesta tecnologia es troba principalment a Àsia i convindria segurament comptar amb un soci tecnològic de la Xina, Corea o el Japó per a garantir la viabilitat del projecte. PIMEC espera que el projecte anunciat arrossegui empreses proveïdores catalanes, sobretot pimes.

A més de les bateries, el vehicle elèctric disposa de transformador, motor elèctric, carregador i altres elements que es podrien subministrar des de Catalunya.

El president de PIMEC, Antoni Cañete, recordant la seva experiència al capdavant del Consorci de Fabricants de Material Elèctric (COFME) ha assenyalat que “el sector dels equips elèctrics és especialment dinàmic a Catalunya, amb empreses capdavanteres a nivell mundial com Circutor, Salicrú, Premo i d’altres”.

Finament, la patronal defensa que les administracions públiques estableixin incentius per a la transició d’aquestes pimes cap al vehicle elèctric.

En aquest sentit, caldria la màxima col•laboració entre el sector públic i el privat i PIMEC demana crear una Taula de Treball amb caràcter immediat per assegurar la viabilitat i transversalitat del projecte de vehicle elèctric.

Aquesta Taula hauria de ser presidida pel futur conseller d’Empresa de la Generalitat i hauria d’esdevenir un element clau d’una política industrial més activa que PIMEC ha reclamat històricament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article