L’ Ajuntament de Sant Feliu demana solucions a la Generalitat per l’ estat ruïnós i perillós de La Torre del Bisbe

Cultura.

Foto: Amics de Collserola Twitter.
Foto: Amics de Collserola Twitter.

Els serveis tècnics de l'Ajuntament han emès un informe sobre l'estat de conservació de la Masia de la Torre del Bisbe i el Fornot de la Torre, en què s'evidencien les afectacions que tenen ambdues construccions i que posen en risc la seva integritat estructural.

Des de l'Ajuntament s'ha enviat un escrit, acompanyant l'informe, al Departament de Territori i Sostenibiltiat de la Generalitat de Catalunya al que se li requereix, com a propietari de l'immoble i responsable de la seva conservació, que realitzin el més aviat possible les corresponents obres d'adequació.

El requeriment es produeix després que el 3 de març tècnics de l'Ajuntament, del Consorci del Parc Natural de Collserola i del Departament de Territori i Sostenibilitat visitessin les construccions per tal de valorar-ne el seu estat.

Durant la inspecció es va constatar que a la Torre del Bisbe hi ha fragments de cobertes col•lapsades així com afectacions en la coberta inclinada que causen filtracions d'aigua a l'interior.

També hi ha rastres d'entrada d'aigua per filtracions a diverses parets i finestres, i una curvatura pronunciada dels paviments del primer pis.

Pel que fa al Fornot, tot i que la seva estructura no sembla perillar, l'Ajuntament ha recordat a la Generalitat que queden pendents d'execució les actuacions contemplades a l'informe que el Departament de Cultura va emetre al setembre de 2018.

La Torre del Bisbe està declarada Bé Cultural d'Interès Local, i està inclosa en el Catàleg del Pla Especial de protecció del patrimoni arquitectònic de Sant Feliu de Llobregat amb la categoria de masia. El Fornot també està inclòs en aquest Catàleg, en aquest cas com element arqueològic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article