El Govern de Sant Vicenç dels Horts assegura que destinarà el romanent de 2020 quantificat en més de 3MEUR “a inversions i serveis a les persones”

Política.

Tot s’ ha de dir, l’ anunci ha arribat quan Junts per Sant Vicenç denunciava el romanent i reclamava la participació ciutadana per escollir les inversions d’ aquest.
Tot s’ ha de dir, l’ anunci ha arribat quan Junts per Sant Vicenç denunciava el romanent i reclamava la participació ciutadana per escollir les inversions d’ aquest.

El regidor d’Economia i Hisenda, Xavi Gómez, ha destacat “la capacitat d’adaptació que hi ha hagut en tot moment per fer front a la pandèmia, tenint en compte que el pressupost tancat a finals de 2019 es va haver d’ajustar per pal•liar els efectes de la crisi social i econòmica”.

I ha afegit: “Hem treballat, i continuem fent-ho, perquè ningú es quedi enrere: garantim la seguretat sanitària, engeguem polítiques socials per ajudar a qui més ho necessita i impulsem la Promoció Econòmica per lluitar contra l’atur”.

En aquest sentit, al 2021 “hi ha previstes inversions com ara la reparcel•lació de Ca n’Ubach (1,5 M€), la nova escola bressol municipal Petit Mamut (1 M€) i la urbanització del carrer de Comerç (0,5 M€).

D’altra banda, el pressupost ordinari de 2021 també té partides molt destacades, que s’incrementen en matèria de Promoció Econòmica (+38%) i d'Habitatge Social (+28%).”

A més, “es preveu un esforç en la millora de la via pública, especialment en la semaforització i la senyalització (+681%) i també augmenten les partides de manteniment de l'espai fluvial (+79%), per exemple.”

El regidor d’Economia també ha recordat que durant el 2020 “no es va deixar d’invertir i que cap necessitat no va quedar descoberta”, insistint que la prioritat del Govern Municipal és “no malbaratar i optimitzar al màxim els recursos disponibles”.

L’any passat l’Ajuntament va mantenir el màxim de contractes de diversos serveis municipals gràcies a un replantejament d’aquests, la qual cosa va servir per evitar que 184 persones anessin a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). L’aportació que fa cada any el Govern d’Espanya a l’ajuntament va suposar un ingrés extraordinari a final de 2020.

Així, Sant Vicenç dels Horts va ingressar 672.000 euros en concepte de Participació dels Tributs de l'Estat, una xifra que suposa un augment de 422.000 euros en les previsions inicials.

D'aquesta manera, la diferència es destina al romanent del pressupost, la qual cosa permet afrontar noves inversions en un futur. Cal recordar, a més, que el Govern d’Espanya també ha permès als ajuntaments destinar el romanent de l’exercici a despesa corrent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article