Injecció extra de 6MEUR a Cornellà “per fer front als efectes de la pandèmia de Covid-19 sobre la ciutat”

Política.

Aquest té un objectiu fonamental “donar suport a les persones més afectades social i econòmicament per la crisi sanitària.”
Aquest té un objectiu fonamental “donar suport a les persones més afectades social i econòmicament per la crisi sanitària.”

Destaquen, en aquest àmbit, mesures com continuar amb el pla d’ajudes d’emergència social, que suposarà destinar 643.000 euros a ajuts mitjançant targetes moneder i kits d’alimentació.

També s’ampliaran les ajudes a diverses fundacions i entitats socials, per valor de 394.000 euros, o un nou pla d’ocupació municipal que permetrà donar feina a persones en situació de vulnerabilitat en llocs de treball generats per les accions de reforç contra la Covid-19, que suposarà 500.000 euros d’inversió.

I, per altra banda, les accions a nivell econòmic i fiscal permeten oferir aire als sectors econòmics de proximitat més afectats, així com estimular la creació d’ocupació, de manera que hi hagi eines per poder superar la situació actual en les millors condicions.

Aquí s’hi inclou un nou fons social extraordinari, bonificacions i ajuts fiscals i tributaris, plans d’ocupació específics, suspensió o ajornament de diferents taxes, i programes de reforç i assistència al petit i mitjà comerç, tant pel fet que molts sectors han hagut de restringir la seva activitat, com pel fet que molts tenen dificultats per progressar en el context de pandèmia.

El Fons Social Extraordinari per a l’exercici 2021 serà inicialment d’1.000.000 d’euros. També es preveu reprendre el programa de targetes ‘bonus compra a casa’, que suposarà una aportació directa de 400.000 euros, així com la suspensió de taxes d’ocupació de la via pública, que repercutirà en uns 400.000 euros a les finances municipals.

Davant de la primera declaració de l’estat d’alarma, ara fa un any, i amb les restriccions que se’n van derivar, l’Ajuntament ja va posar en marxa un primer pla amb 22 mesures per ajudar de manera urgent els sectors més vulnerables afectats per la situació.

En resum, aquest Pla de Protecció Social, s’estructurava en dos blocs: un destinat a donar suport a les persones més vulnerables, i el segon adreçat a donar suport a l’activitat comercial de proximitat.

El mes de juny de 2020, i amb l’acord de tots els grups polítics municipals, es va aprovar un nou paquet de mesures socials, fiscals i de mobilitat.

La situació generada per l’evolució de la pandèmia va suposar la successiva adopció de noves mesures de contenció extraordinàries amb l’objectiu de protegir la salut i seguretat de la ciutadania, contenir la progressió de la malaltia mitjançant mesures preventives.

La situació i el context actuals ha conduït de nou a replantejar les despeses previstes per a l’any 2021, per continuar adaptant l’acció municipal a les diferents necessitats que imposa la crisi, la qual, a més, seguirà condicionant durant els propers mesos la vida a la ciutat i a tot el món.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article