Fins al 30 de maig es pot visitar a Martorell l’exposició “Elogi del malentès"

Cultura.

Una imatge de la mostra itinerant.
Una imatge de la mostra itinerant.

L'exposició itinerant “Elogi del malentès” del programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona visita el Muxart - Espai d’Art i Creació Contemporanis de Martorell des d’aquest divendres 19 de març fins al 30 de maig.

Aquesta mostra col•lectiva, a cura de l'escriptora i investigadora independent, Joana Hurtado, actual directora de la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, és una invitació a reflexionar sobre el conflicte que destapa el malentès i l’oportunitat que proporciona per descobrir un punt de vista alternatiu.

Per a la comissària, «en un moment com l’actual, en què el desacord es fa evident als carrers i molts conflictes socials no troben respostes polítiques (...) l’art contemporani ofereix un veritable espai de debat, una multiplicitat de veus crítiques des d’on qüestionar l’ordre establert».

Les obres corresponen a les artistes Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala.

Les seves intervencions destapen els malentesos que hi ha darrere de percepcions comunes, ja siguin somnis, amor, sexe, amistat o el descobriment de la diversitat, per citar alguns exemples, i emplacen el visitant a fer-ne la seva pròpia lectura.

Després de Martorell itinerarà pels municipis següents: Vilanova i la Geltrú (Centre d’Art Contemporani la Sala, 4 de juny - 11 de juliol de 2021), Sant Cugat del Vallès (Centre d’Art Maristany, 3 de setembre - 10 d'octubre de 2021) i Terrassa (Sala Muncunill, 19 de novembre de 2021 - 22 de gener de 2022).

La mostra compta amb un servei educatiu específic, dissenyat per a diferents segments i tipologies de públic: alumnat de primària, secundària, batxillerat i cicle formatius, famílies, adults i grups de persones amb Alzheimer, així com els seus familiars i cuidadors.

El disseny i la realització del servei educatiu de l’”Elogi del malentès” és a càrrec de l’associació A Bao A Qu i quan no sigui possible realitzar-lo presencialment a causa de la situació epidemiològica s'oferirà una versió en línia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article