El front comú entre Molins Sant Feliu i Mollet evita que ADIF i Renfe tallin el pas de cautxú entre andanes de les respectives estacions de ferrocarril

Societat.

Estació de Sant Feliu.
Estació de Sant Feliu.

Els dos ens han elaborat un nou protocol de circulació que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas per les tres localitats afectades.

Renfe i ADIF han fet arribar una resposta a la petició feta pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallès; per tal de mantenir el pas entre andanes a les seves respectives estacions i evitar així la pèrdua d'accessibilitat que implicava el tancament dels esmentats passos.

Amb aquesta mesura es disminueix l'actual categoria de risc dels passos, d'alta' a 'moderada', i permet mantenir-los oberts i alhora complir les mesures del Reial Decret 929/2020 sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries.

Així, les persones que ho necessitin per qüestions de mobilitat, i sempre extremant les precaucions, podran utilitzar aquest pas entre andanes.

Renfe ha comunicat que la decisió d’aplicar aquest protocol es produeix després que ambdós organismes hagin mantingut una reunió aquest divendres 26 de març per donar resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès, en què se’ls instava a trobar procediments extraordinaris i solucions alternatives al tancament d'aquests passos per tal de garantir l’accés al servei ferroviari de totes les persones.

Aquests han expressat la seva satisfacció per la rapidesa en les converses així com la solució proposada per Renfe i Adif tot i que han volgut destacar que aquesta és una solució transitòria i que cal seguir treballant conjuntament entre administracions per cercar la solució definitiva a l’accessibilitat.

Ara, es resta a l'espera de la data exacta d'implementació del nou protocol, que es realitzarà pròximament i que serà visible quan es canviï la senyalització actual; que passarà de prohibir el pas a recomanar un creuament de les vies amb precaució. Aquest canvi suposarà també la retirada del personal de seguretat actualment present a l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article