L’ oficina del SOC de Sant Feliu tindrà un nou servei d'atenció i orientació laboral per a persones trans

Societat.

La presentació ha anat a càrrec de la directora del SOC, Ariadna Rectoret, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata i una de les persones formadores, Àlex Bixquert.
La presentació ha anat a càrrec de la directora del SOC, Ariadna Rectoret, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata i una de les persones formadores, Àlex Bixquert.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa un nou servei d’acompanyament, orientació i inserció laboral específic i personalitzat per a persones trans a través de les Oficines de Treball.

El dispositiu, que s’ha presentat coincidint amb la commemoració del Dia de la Visibilitat Trans, s’ha dissenyat conjuntament pel SOC i la Direcció General d’Igualtat del Departament i entrarà en funcionament els propers dies un cop s’enllesteixi la formació dels professionals que s’encarregaran.

El nou servei assegura la presència en 8 Oficines de Treball (Tarragona Centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat) d’una persona professional de referència que oferirà atenció a les persones trans.

Aquests professionals han rebut formació per conèixer les necessitats específiques en matèria d’ocupació d’aquest col•lectiu i facilitar-los eines, recursos i una atenció i acompanyament personalitzat.

L’objectiu és garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació.

Altres aspectes destacats del nou dispositiu elaborat pel SOC en col•laboració amb la Direcció General d’Igualtat són que les persones trans podran ser ateses per qualsevol Oficina de Treball que compti amb un dispositiu d’atenció trans amb independència del seu domicili.

Participació del personal del Servei d’Informació Orientació, de l’Àrea d’Empresa i l’Àrea d’intermediació, donant suport als professionals de referència de les OT, remarcar que el dispositiu actuarà de manera coordinada amb la xarxa pública SAI de serveis d’atenció integral LGTBI de Catalunya, de manera que la xarxa SAI podrà fer derivacions a les oficines del SOC i viceversa.

Paral•lelament es crearà una comunitat virtual d’aprenentatge per intercanviar experiències i assegurar un funcionament homogeni del servei, que serà voluntari i s’avaluarà periòdicament per implementar les millores que calgui o ampliar el nombre d’Oficines integrants de la xarxa si s’escau.

Cal recordar que a finals de l’any passat el Servei Public d’Ocupació de Catalunya en col•laboració amb la Direcció general d’Igualtat, ja va incorporar el nom sentit a les dades de la demanda, i en els documents més àmpliament utilitzats per part de les persones trans. També es va eliminar el tractament senyor/senyora en les comunicacions internes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article