Dos espais municipals de Sant Vicenç dels Horts s’ abastiran únicament d’ energia solar

Societat.

S’instal•laran al sostre dels equipaments i si tenen excedents es derivaran a altres edificis municipals.
S’instal•laran al sostre dels equipaments i si tenen excedents es derivaran a altres edificis municipals.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’encamina cap a la transició energètica, i l’elaboració del Pla Municipal de Cobertes Fotovoltaiques dona els seus primers fruits.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona inicia el procediment per instal•lar plaques solars als sostres de l’escola Sant Josep i del Centre Socioeducatiu Mare de Déu del Rocío, amb l’objectiu que aquests equipaments siguin autosuficients energèticament. La inversió estimada és de 180.500 euros, assumida pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

A l’escola Sant Josep la previsió és instal•lar un sistema de plaques fotovoltaiques que generarà una energia total de 158.000 kWh/any; i al centre cívic, de 48.000 kWh/any.

L’energia que es generi s’injectarà directament a la xarxa elèctrica i permetrà obtenir un descompte a la factura del subministrament (aproximadament 0,05€ per cada kWh generat per les plaques), d’aquesta manera, l’energia produïda repercutirà de forma directa en un estalvi dels recursos públics.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez , ha explicat: “ El compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i la cura del medi ambient és clar: l’Ajuntament farà les accions necessàries per aconseguir un canvi de model energètic que ens faci ser tots i totes més respectuosos amb el nostre entorn natural ”.

Gràcies als nous comptadors que s’instal•laran, es podrà monitoritzar el consum energètic de cada equipament i saber fins a quin punt són autosuficients.

En el cas que l’energia generada per les plaques fotovoltaiques sigui superior a la consumida, aquest excedent es redistribuirà cap a altres edificis municipals propers, com és el cas del Molí dels Frares i del Poliesportiu de Sant Josep, que veuran el seu consum energètic compensat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article