Aproven que Castelldefels es consideri “àrea amb mercat d'habitatge tens”

Societat.

Es vol donar resposta a una urgència social, agreujada per la crisi econòmica i sanitària provocada per la pandèmia.
Es vol donar resposta a una urgència social, agreujada per la crisi econòmica i sanitària provocada per la pandèmia.

Cal recordar que l'Àrea Metropolitana de Barcelona és qui té la competència per a declarar aquestes àrees als municipis de l'àmbit metropolità.

La sessió plenària del mes de març de l'Ajuntament de Castelldefels, va aprovar una sol•licitud a l'Àrea Metropolitana de Barcelona que declari la ciutat com a àrea amb mercat d'habitatge tens en aplicació de la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge (és a dir, limitar els preus dels lloguers de les vivendes).

L'equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels) va presentar aquesta proposta, que va comptar amb una esmena parcial del grup municipal de Movem-En Comú Podem, amb l'objectiu que a Castelldefels es puguin aplicar als habitatges arrendats els mecanismes de contenció i moderació de rendes previstos a la Llei 11/2020. A la proposta es demana que la totalitat del territori municipal de Castelldefels sigui declarat “àrea amb mercat d'habitatge tens”.

El punt es va acabar aprovant amb els vots favorables dels grups que conformen l'equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels), de Movem Castelldefels-En Comú Podem i de la regidora no adscrita. El grup municipal de Ciutadans es va abstenir i el grup municipal del PP hi va votar en contra.

La proposta va comptar amb una esmena parcial presentada per Movem-ECP, on demanava que la mesura s'apliqui el màxim temps possible segons la llei, és a dir, 5 anys, l'esmena va ser aprovada també.

En paraules del republicà Jordi Vendrell Amat, regidor d'habitatge, "Tenim el deure d’estar al costat dels nostres joves i de les famílies perquè puguin continuar vivint a la nostra ciutat a un preu de lloguer accessible."

Assegurant que, "no ens podem permetre tremolors per protegir el dret a un habitatge digne, ni per blindar-lo, ni per que aquest dret, en plena emergència social, quedi per darrere dels interessos mercantilistes, si no posem límits a l’augment dels preus de lloguer, l’habitatge mai esdevindrà un dret”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article