Torrelles esta duent a terme diferents iniciatives que pretenen impulsar la creació d’una xarxa de voluntariat

Societat.

La iniciativa es fa des de la regidoria de Cooperació internacional.
La iniciativa es fa des de la regidoria de Cooperació internacional.

La setmana passada es van celebrar les dues primeres sessions de reflexió sobre la cooperació descentralitzada, que van comptar amb la participació de la Diputació de Barcelona, representants i tècnics de l’Ajuntament i veïns i veïnes que s’hi van inscriure a nivell individual.

Des del consistori es vol agrair la col•laboració de tots els agents implicats i s’anima la ciutadania a participar en les properes sessions que es faran al mes d’abril.

Les sessions de reflexió sobre l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global, es faran els dies 21 i 28 d’abril, de 18 a 20 hores, i aniran a càrrec de Sara Garrido, tècnica de la Diputació de Barcelona.

Durant la primera jornada s’introduirà les persones participants en els aspectes bàsics de l’educació per al desenvolupament com a eina de transformació orientada a construir una ciutadania crítica i global, així com identificar oportunitats per promoure-la al municipi.

A la segona jornada, es revisaran les activitats que es duen a terme a Torrelles i s’intentarà identificar nous actors, instruments i modalitats amb les quals treballar des de l’àmbit municipal, a partir d'exemples concrets i vinculant les capacitats i les possibilitats existents al territori. Les places són limitades i les inscripcions s’hauran de fer abans del 16 d’abril enviant un correu electrònic a cooperacio@torrelles.cat

 L’Ajuntament expedirà certificats d’assistència a cada curs a les persones participants. D’altra banda, l’Ajuntament ha editat la publicació ‘Guia del voluntariat: Gàmbia’, una nova eina de treball i aprenentatge que pretén ser una peça clau per a les futures persones voluntàries que desitgin immergir-se en un intercanvi social i cultural amb Tujereng.

La guia vol ser, d’una banda, un manual didàctic sobre la cooperació i el rol del voluntariat; i, per l’altra, una guia pràctica per a resoldre els dubtes que puguin sorgir tant d’origen com de destí.

Aquesta ha estat elaborada conjuntament entre l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat i el de Santa Coloma de Cervelló, amb la col•laboració de MBolo Association, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Així s’afegeix a altres publicacions editades per l’Ajuntament en l’àmbit de la cooperació com els contes ‘La nevera’ i ‘Khepri i el secret del compost’ i exposicions com ‘Reescrivint el futur. Una mirada a les dones de Gàmbia des de Fandema’, ‘L’energia no es destrueix, tan sols es transforma’ i ‘Tujereng Jambandoo. Fertilitzem la terra per sembrar el futur’, que acompanyava el conte del Khepri.

Més endavant es preveu dur a terme altres publicacions i iniciatives amb la voluntat de seguir oferint eines i recursos a totes les persones interessades en destinar el seu temps a la solidaritat i la cooperació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article