Literatura i solidaritat seran les protagonistes de les activitats que ha preparat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per la diada de Sant Jordi

Cultura.

Arxiu.
Arxiu.

Un programa d’activitats per vincular el ferrocarril amb una data tan especial i transmetre l’esperit d’aquesta jornada, fomentant la lectura i la solidaritat entre les persones usuàries.

Els detalls de totes aquestes activitats es poden consultar en un espai del web d’FGC creat especialment per aquesta jornada on s’especifiquen les accions, les dates i la forma de participar en les diferents iniciatives: https://www.fgc.cat/sant-jordi-21/ 

Per a l’organització d’aquestes activitats, Ferrocarrils ha comptat un any més amb la col•laboració de diferents institucions i entitats com són l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, la Institució de les Lletres Catalanes, el Gremi de Llibreters, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès organitzen una nova edició del concurs literari de relats breus on es convida les persones usuàries de Ferrocarrils a plasmar a les xarxes socials allò que inspira el viatge en tren, ja sigui l’expressió d’una vivència, d’un record o bé un relat de ficció.

La participació està oberta fins al dia 19 d’abril i cal acompanyar els textos amb l’etiqueta #FGCrelats al Twitter o a Instagram, en aquest cas escrivint el relat en la descripció de la imatge que es comparteix.

Poden participar totes les persones que ho desitgin, sense limitació d’edat, i l’extensió màxima dels relats ha de ser de 280 caràcters, inclosa l’etiqueta #FGCrelats.

Figures clau de la literatura catalana tornen a ser protagonistes del Sant Jordi d’FGC. Aquest any, es commemora el centenari del naixement de les escriptores Teresa Juvé i Felícia Fuster i de l’autor Joan Triadú i es batejaran tres trens d’FGC amb el seu nom.

Aquests trens se sumaran al conjunt de vehicles que Ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d’escriptores i escriptors com per exemple Josep Carner, Joan Perucho, Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig.

A més, aquest any FGC reforçarà la commemoració d’aquests centenaris literaris acollint les exposicions que la Institució de les Lletres Catalanes dedica a cadascuna d’aquestes figures per divulgar la seva vida i obra.

Les mostres es podran veure a l’Espai Provença d’FGC, ubicat a l’estació de Provença: l’exposició de Joan Triadú del 20 d’abril al 21 de maig, la de Teresa Juvé del 25 de maig al 25 de juny i la de Felícia Fuster del 29 juny al 30 de juliol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article