Junts x Sant Vicenç acusa al govern local que “malgrat haver acumulat 3M€UR de romanent el 2020 s’han endeutat en 436.770€”

Política.

La formació ho titlla “de pas enrere”.
La formació ho titlla “de pas enrere”.

Segons expliquen el republicans, “l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va signar el 2020 dos préstecs per a l’Ajuntament per un valor total de 436.770 euros, concretament, es van sol•licitar al BBVA 236.770€ i a la Diputació de Barcelona 200.000€.”

Asseguren que, “és la primera vegada en 9 anys que l’Ajuntament contracta nou endeutament, trencant així la tasca de reducció continuada del deute municipal duta a terme pels dos equips de govern anteriors, encapçalats per Junts x Sant Vicenç.”

En les seves paraules, “l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va tenir greus problemes financers en el passat que el van portar a acumular fins a 9.850.833,19€ de deute a llarg termini l’any 2011. Aquest fet és especialment greu tenint en compte que l’Ajuntament va generar 3 milions d’euros de sobrant pressupostari el mateix any 2020.”

Afegien que, “a més, els préstecs es van contractar el mes d’octubre, quan el seguiment de l’execució del pressupost ja donava pistes evidents del sobrant que s’acumularia al tancament de l’exercici.”

I finalitzen, “sorprèn que la justificació per sol•licitar el crèdit sigui el finançament de la construcció del Centre Cívic de La Guàrdia, obra que ja es troba en un estat molt avançat i ja comptava amb pressupost assignat des de 2019, quan es va iniciar la licitació.”

Maite Aymerich, portaveu de Junts x Sant Vicenç i ex-alcaldessa del municipi, ha considerat que: “Es posa de manifest un cop més la mala gestió de l’actual equip de govern. No pot ser que es demanin diners als bancs quan els calaixos de l’Ajuntament estan plens. Ho entendríem si es tractés de dur a terme un projecte que signifiqués un salt endavant de ciutat, com la construcció d’habitatge públic de lloguer, però la justificació que es dona ens sembla totalment incomprensible”.

I afegia “És una llàstima que es trenqui amb la bona gestió econòmica dels darrers anys. Vam ser capaços d’eixugar un deute asfixiant, sense apujar els impostos i trobant recursos per realitzar tot el que era necessari. Hem de tornar a aquest camí”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article