El Rei emèrit Joan Carles I es queda sense passeig al Prat

Societat.

Lluís Serra i Giribert dona nom al fins ara Passeig de Joan Carles I
Lluís Serra i Giribert dona nom al fins ara Passeig de Joan Carles I

Tant el canvi dels noms dels tres carrers i places com els d’aquesta ordenança s’han aprovat amb el vot a favor de tots els grups excepte de C’s, que hi ha votat en contra.

El ple municipal celebrat aquest dimecres 7 d’abril ha aprovat la declaració institucional en motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República, que es commemora el proper 14 d’abril.

La declaració, presentada pels grups de El Prat En Comú, PSC i Podem i que també ha estat votada favorablemet per ERC, contempla la instal•lació d’una placa al saló de plens de l’Ajuntament en memòria de les persones membres del consistori que van ser represalides pel feixisme.

Es vol recordar nominalment l’alcalde del Prat, Lluís Serra Giribert, així com els regidors Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, que van ser afusellats pel franquisme per defensar democràticament les seves idees i la legalitat de la II República.

També es referma la voluntat de seguir penjant la bandera republicana en un lloc visible de la Casa de la Vila cada 14 d’abril, així com el compromís d’elaborar una proposta des de la regidoria de Memòria històrica, en col•laboració amb persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la historiografia local, per seguir recordant i refermant anualment els valors publicans.

A més, al ple d’avui s’ha aprovat canviar el nom del fins ara Passeig de Joan Carles I, que passa a denominar-se Passeig de Lluís Serra i Giribert, en homenatge a l’alcalde del Prat afusellat per la Dictadura franquista. Xavier Ruiz Millán serà la nova denominació de l’actual Plaça de la Cerdanya, per la seva contribució fonamental a la cultura popular del Prat Així mateix, també s’han aprovat d’altres canvis del nomenclàtor.

La plaça de la Cerdanya passa a denominar-se plaça de Xavier Ruiz Millán, en homenatge a qui va ser fundador de la Colla de Diables i del Ball de Diables del Prat, per la seva contribució fonamental a la cultura popular de la ciutat, alhora s’assigna la denominació de carrer Pratenc cent vuit al vial corresponent a l’antic carrer.

Així mateix, s’han aprovat modificacions de caràcter tècnic l’Ordenança municipal reguladora del procediment de numeració de les vies públiques i denominació de les vies i altres espais i equipaments públics. Un dels canvis més destacats és que es prendran en consideració els criteris de discriminació positiva envers els noms femenins pel que fa al nomenclàtor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article