El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell ha acollit la cloenda de la 2a ed. del programa “ACCELERA MARTORELL Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció”

Emprenedors.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha felicitat  als i les alumnes i animat a seguir treballant en idees innovadores en aquest sector.
L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha felicitat als i les alumnes i animat a seguir treballant en idees innovadores en aquest sector.

El repte de l'emprenedor Ernest Bou consisteix en la creació i enginyeria d'utillatges i peces en fabricació additiva (3D Printing) de proximitat, reduint així el cost i el temps de fabricació comparat amb la fabricació tradicional per mecanitzat i suposant una calor afegit competitiu respecte altres empreses.

Bou s'ha emportat 2.500 euros i un any d'allotjament gratuït al Viver del Molí Empresa. El president del CIAC, el Sr. Josep Maria Valls, ha destacat la importància del sector de l’automoció a Catalunya, amb les necessitats de les empreses i els projectes innovadors.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el Sr. Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya manifestant el suport de les entitats de manera conjunta per impulsar de projectes d’automoció i innovació, emprenedoria i formació especialitzada en el territori.

La jornada DEMODAY ha comptat amb la participació de representants de diferents empreses i entitats que han col•laborat formant part del jurat i han valorat els projectes presentats per finalment atorgar el premi a la millor idea del programa.

El jurat ha estat format per; com a representant de l’Ajuntament de Martorell, la Sra. Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica, com a representant del Clúster de l’Automoció, el Sr. Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), com a representant equip docent del programa.

El Sr. José Manuel Alonso Martínez, subdirector del Centre de Formació Contínua i Director de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la Universitat de Lleida i coordinador del curs Expert/Especialista universitari en emprenedoria especialitzada en automoció, com a representant del departament d’empresa i coneixement de la Generalitat de Catalunya.

La Sra. Lourdes Miras, responsable Programa Primer de Catalunya Emprèn i com a representant Empresaris del sector d’automoció, el Sr. Pedro Calef, Cofundador de BTECH i president de l’Associació Empreses Polígons Industrials Martorell (AEPIM).

L’acte de lliurament del premi a la millor idea emprenedora en l’àmbit de l’automoció ha servit per cloure aquesta segona edició del programa ‘Accelera Martorell’, marcada pel format online, i impulsada pel Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell en col•laboració amb el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida.

Aquesta iniciativa s’ha emmarcat en el programa ‘Primer de Preacceleració’ de la Generalitat de Catalunya, que vol estimular l’emprenedoria d’empreses que volen créixer a través de la innovació i la tecnologia. Durant l’acte la cap del servei de Promoció Econòmica, la Sra. Carme Moles ha donat a conèixer el programa formatiu i les diferents activitats dutes a terme durant el programa.

En aquesta 2a edició de la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL”, els alumnes han participat de manera telemática en un programa formatiu especialitzat totalment gratuït i subvencionat de més de 100 hores de formació (72 hores formació tecnològica especialitzada, 75 hores de formació empresarial i 92 hores de tutories grupals a més de diferents tutories individuals al llarg del programa

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article