La Diputació de Barcelona ha realitzat l’inventari del cementiri municipal de Santa Coloma de Cervelló

Societat.

És un treball que ha de permetre una gestió informatitzada de les dades de l’equipament així com la identificació de les unitats d’enterrament disponibles.
És un treball que ha de permetre una gestió informatitzada de les dades de l’equipament així com la identificació de les unitats d’enterrament disponibles.

D’acord amb aquest treball, el cementiri disposa de 689 nínxols, sis columbaris, dos panteons i una ossera.

L’estudi, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, també detecta les anomalies que s’han generat al llarg de la història de la gestió del cementiri, i per tant, permet plantejar actuacions de futur per tal de solucionar-les, i així, millorar la seva gestió.

El treball ha inclòs el traspàs de totes les dades dels llibres de registre del cementiri a una base en format Gescem, la identificació de les dades que no estaven al dia, a més d’una anàlisi sobre el compliment de la normativa que li és d’aplicació juntament amb un esquema amb ubicació de les unitats d’enterrament.

En el traspàs de dades al suport informàtic s’ha detectat que en algunes unitats d’enterrament caldria fer gestions per verificar els titulars de les concessions, atès que són ja difunts, o bé altres problemes relacionats amb la data i el termini de les concessions que consten com a vigents.

Així mateix, una millora de la gestió d’aquestes unitats d’enterrament per part municipal pot facilitar la recuperació d’unitats d’enterrament disponibles per als propers anys, fet que facilitaria no haver d’ampliar el cementiri, doncs s’ha vist que les unitats d’enterrament lliures i sense concessió per a fer front a la mortalitat prevista per als propers 10 anys no son suficients.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16 “Pau, justícia i institucions sòlides”.

Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article