Demanen des de la Federació de Cristians de Catalunya que es recuperi la nomenclatura del "Corpus" a la Festa Major de Cornellà

Cultura.

Sense cap explicació ha desaparegut la nomenclatura cristiana no se sap si per motius en contra de la religió catòlica o altres raons.
Sense cap explicació ha desaparegut la nomenclatura cristiana no se sap si per motius en contra de la religió catòlica o altres raons.

L'any passat va desaparèixer la referència al "Corpus Christi" dels cartells de la Festa Major de 2020.

Des de la Federació recorden que fa més de 100 anys que la Festa Major de Cornellà de Llobregat està lligada a la festa del "Corpus" i denuncien que en els cartells de la Festa Major de 2020 va desaparèixer tota referència al "Corpus Christi".

Assenyalen que recentment, la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) de la Generalitat de Catalunya ha publicat el "Baròmetre sobre la religiositat i la gestió de la seva diversitat 2020" on consta que el 53% del catalans es considera de religió catòlica, és a dir, d'aquella on té el seu origen la festa del "Corpus".

La Federació de Cristians recorda que a Cornellà “se celebren altres festes populars de caire religiós -com ara Nadal o Sant Jordi-, que estan tan arrelades com el "Corpus", i que tampoc suposen cap problema per a la convivència.”

Per aquest motiu, la Federació demana a l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Sr. Antoni Balmón, que es recuperi la referència al "Corpus" en la Festa Major de 2021 que tindrà lloc del 24 de maig al 4 de juny d' enguany.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article