En marxa gràcies a Joventut i l’ Ajuntament el Carnet Jove d’ Esplugues

Societat.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans entre ells l’Hospitalet.
Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans entre ells l’Hospitalet.

La directora general de Joventut, Laia Girós, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, han presentat en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove d’Esplugues de Llobregat, que es posarà en marxa a l’octubre.

Ho han fet acompanyats del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch; de la coordinadora territorial de Joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga; i del regidor de Polítiques de Joventut, Joan Marín.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha més de 3.000 joves que són titulars del Carnet Jove a Esplugues, on ara hi ha prop de 30 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent d’Esplugues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia.

Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove d’Esplugues marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població.

Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l'Ajuntament d’Esplugues [veure la imatge adjunta], millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de formació (18%), salut (15%), esports (11%), turisme i mobilitat (4%), lleure (7%), tecnologia (4%) i altres (41%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 3.062 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Esplugues, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (11%), 18-21 (23%), 22-25 (30%), 26-29 (31%) i 31 anys (4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 34% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Esplugues.

A més del jovent d’Esplugues, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Llobregat (52.754 joves), a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (341.146 joves), a Catalunya (500.000 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat tal com ha explicat la directora general de Joventut, Laia Girós, és que el nou Carnet Jove d’Esplugues connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article