Primera promoció de pisos de l’ Impsol a Sant Just

Societat.

A banda de garantir el dret a l'habitatge, un dels objectius principals de l'IMPSOL és generar una ciutat amb més qualitat urbana.
A banda de garantir el dret a l'habitatge, un dels objectius principals de l'IMPSOL és generar una ciutat amb més qualitat urbana.

L'AMB, a través de l'IMPSOL, comença la construcció d'una nova promoció d'habitatge amb protecció oficial a Sant Just Desvern, al carrer Carolina Catasús, amb 30 habitatges i 30 places d'aparcament al barri de Mas Lluí de Sant Just, un sector que es troba en la darrera fase de desenvolupament, a la falda de Collserola, i que garanteix l'accés a l'habitatge, majoritàriament, a famílies joves, i on actualment hi viuen unes 2.000 persones.

Aquest dimecres s'ha fet l'acte d'inauguració de les obres, amb la presència de Joan Basagañas i Camps, alcalde de Sant Just Desvern, Ramon Torra, conseller delegat de l'IMPSOL i gerent de l'AMB, i altres representants de l'àmbit polític i institucional de totes dues administracions.

Joan Basagañas Camps, ha explicat que des de l'Ajuntament de Sant Just Desvern estan treballant per ofertar 250 habitatges de lloguer assequible. Aquesta promoció n'és un exemple, amb un projecte que serà realitat d'aquí un any".

Ramon Torra, conseller delegat de l'IMPSOL i gerent de l'AMB, ha explicat que "la nova promoció s'emmarca en els compromisos del Pla d'habitatge assequible que l'AMB, amb 1300 pisos que tenim en marxa, que serviran per cobrir una necessitat social, d'habitatge assequible, per a la població més vulnerable i amb menys recursos".

Aquest edifici respon a un nou model d'habitatge que alhora s'adequa a les necessitats i demandes de la ciutadania després de la crisi de la COVID 19.

Aquest nou model implica la reducció de la despesa energètica, la flexibilització dels espais, la perspectiva de gènere i la forta vinculació amb el paisatge urbà.

La promoció al carrer Carolina Catasús prioritza la relació dels habitatges amb l'exterior i en potencia la integració urbana, en un entorn en contacte amb el parc de Collserola i amb un jardí comunitari propi.

Aquesta forta vinculació amb el paisatge urbà s'aconsegueix amb dos elements principals: la imatge oberta i extravertida de l'edifici i la col•locació estratègica de les sales d'estar a les cantonades, on s'eixampla el balcó perimetral, que permet el contacte directe dels diferents espais amb l'exterior. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article