Disminueixen un 27% les detencions efectuades al Prat durant el 2020

Societat.

També va constar una reducció de baralles, que van caure prop d'un 10% entre 2019 i 2020 i les denúncies per consum de droga van caure també a la meitat.
També va constar una reducció de baralles, que van caure prop d'un 10% entre 2019 i 2020 i les denúncies per consum de droga van caure també a la meitat.

La Junta local de Seguretat, que s'ha reunit aquest dimecres 21 d'abril a la tarda, ha constatat l'eficàcia de la coordinació entre els diferents cossos policials per prevenir i reduir les accions delictives a la ciutat.

La Junta, integrada per representants de la Policia local, els Mossos d'Esquadra i els cossos i forces de seguretat de l'Estat, va fer balanç de les dades de seguretat ciutadana a la ciutat de 2020.

En aquesta trobada, celebrada al Saló de Plens de l'Ajuntament del Prat, s'han valorat els avenços assolits en els tres principals objectius que es va marcar la Junta Local de Seguretat de l'any passat.

Aquests objectius passaven per la reducció dels robatoris als domicilis, a l'interior de vehicles i també de la disminució de l'accidentalitat.

Gràcies a la coordinació entre cossos policials, especialment de la Policia local amb els Mossos d'Esquadra, s'han reduït d'un 60% el nombre de robatoris a l'interior de vehicles entre 2019 i 2020.

En el cas dels robatoris a l'interior a l'habitatges, han baixat d'un 53% en el mateix període i, pel que fa a l'accidentalitat viària, s'ha reduït d'un 36%.

Aquesta tendència a la baixa ja s'havia iniciat abans de l'inici de la pandèmia el març de 2020, si bé el context sanitari i els confinaments que se n'han derivat l'han accentuada encara més.

A més de fer balanç del grau d'assoliment dels objectius establerts en la junta anterior, la reunió d'ahir també va servir per fixar els principals objectius de 2021. Enguany, seguirà sent prioritari disminuir encara més els robatoris dins dels habitatges, a més de reduir els robatoris amb força.

Aquesta també ha estat la primera Junta Local de Seguretat a què ha assistit el nou inspector de la policia local del Prat, Rafael Pino, que s'ha incorporat aquest dimarts al cos després que el passat 13 d'abril es coneguessin els resultats del procés de selecció per cobrir aquesta plaça. Pino exercia fins ara el càrrec d'inspector en cap de la policia local de Sitges.

També hi ha assistit l'actual intendent en cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues, recentment seleccionat per proveir la plaça de cap de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet. Dosaigues continuarà al Prat les properes setmanes per tal de facilitar la incorporació del nou inspector.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article