L’Aula García-Nieto espai de cultura de CCOO Baix Llobregat ha organitzat activitats a l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei

Cultura.

S’ ha portat a terme amb col•laboració del Departament de Ciències Socials.
S’ ha portat a terme amb col•laboració del Departament de Ciències Socials.

S’ha instal•lat l’exposició ¨La maternitat d’Elna¨ elaborada per la Fundació Cipriano Garcia de CCOO al vestíbul de l’IES i l’han pogut visitar l’alumnat i les familíes malgrat les restriccions provocades per la pandèmia COVID19.

Les activitats han estat centrades en els grups de 4t d’ESO, durant aquests dies el professor jubilat de CCOO, Carles Martínez, ha col•laborat amb els docents en activitats d’aprenentatge relacionades amb l’exposició i el currículum del curs.

S’acompanya d’un vídeo on el poeta Esteve Bosch de Jaureguizar, declama de manera molt emotiva versos que il•lustren els peus de les fotografies de l’exposició.

L’activitat, malgrat haver de fer-se per pantalla, va obrir moltes reflexions sobre el tema dels exiliats, refugiats i la solidaritat. Van acompanyades, sempre que les circumstàncies ho permetessin d’una visita a la població d’Elna, on hi ha un lloc de Memòria just a la casa on va estar instal•lada La Maternitat d’Elna.

L’activitat didàctica ha estat molt ben valorada per l’alumnat i els docents. Més enllà del que seria la part històrica de l’exili i la tragèdia que van passar els refugiats espanyols republicans i refugiats jueus de l’alemanya nazi, l’objectiu central és reconèixer la importància de recuperar la memòria històrica democràtica, també entre les generacions més joves i difondre els valors de la solidaritat i la fraternitat entre els pobles i les persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article