Esparreguera exigeix a Endesa i Telefónica que retirin el cablejat aeri que encara tenen al barri de La Plana i es connectin a la xarxa soterrada

Societat.

A banda d’ un perill és una instal•lació obsoleta.
A banda d’ un perill és una instal•lació obsoleta.

Per a poder posar en funcionament la nova xarxa elèctrica, que es va fer amb les obres de reurbanització dels carrers Joan XXIII i Prínceps d’Espanya, els veïns i veïnes de la zona van haver d’adaptar la seva instal•lació particular per a fer-la compatible amb la xarxa soterrada.

Endesa ja ha confirmat que totes les persones propietàries han realitzat aquest canvi i ara, per tal que procedeixi a la retirada dels pals de llum i el cablejat elèctric, l’Ajuntament proporcionarà els codis CUPS de tots els comptadors afectats com a mesura facilitadora per a que això passi el més aviat possible.

Malgrat tot, encara restarà la supressió dels pals i el soterrament de la xarxa aèria de telefonia, una actuació que el consistori també ha reclamat però de la qual, de moment, no ha obtingut cap resposta per part de Telefónica.

Les intervencions realitzades en la fase 1 del pla de reforma integral del barri de La Plana van suposar la reurbanització dels carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII entre Jacinto Benavente i Pintor Fortuny.

Aquestes obres, que van finalitzar el gener de 2019, van comportar entre d’altres actuacions, el soterrament de les xarxes d’enllumenat i de telefonia.

Un cop feta la nova xarxa calia que les companyies elèctriques i de telecomunicacions efectuessin la connexió i retiressin els pals i el cablejat aeri existent.

Aquesta intervenció però, encara no s’ha realitzat i, per tant, l’obra no està tècnicament acabada ni recepcionada per part de l’Ajuntament. És per això que des del consistori s’ha urgit a Endesa i Telefònica a que duguin a terme les actuacions corresponents.

En el cas de la xarxa elèctrica, Endesa va requerir als propietaris dels habitatges afectats que fessin les adaptacions pertinents en les seves instal•lacions per a poder-se connectar a la nova xarxa.

La companyia ja ha certificat que tots els veïns i veïnes han adaptat les seves preinstal•lacions i davant el requeriment de l’Ajuntament per a la connexió a la nova xarxa dels domicilis afectats, la companyia ha demanat els codis CUPS de tots els comptadors afectats.

Malgrat que aquesta és una informació de la que ja disposa l’empresa, els Serveis Territorials municipals estan recopilant ja aquestes dades per a facilitar-les a Endesa i evitar que es demori més la retirada del cablejat elèctric aeri.

Tot i que la retirada de la xarxa elèctrica aèria dels carrers Joan XXIII i Prínceps d’Espanya estava prevista des del mes d’octubre de 2019, aquesta no es va produir per motius que la companyia Endesa no ha arribat a fer públics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article