El Baix Llobregat Nord sense Martorell crea un Hub agroalimentari per potenciar l’alimentació saludable i sostenible

Societat.

Per circumstàncies que no han esclarit Martorell s’ ha quedat fora d’ aquest projecte.
Per circumstàncies que no han esclarit Martorell s’ ha quedat fora d’ aquest projecte.

Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca i la Diputació de Barcelona treballaran conjuntament per crear un ‘hub’ agroalimentari i potenciar l’alimentació saludable i sostenible, en el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia”, impulsat per la Diputació.

El projecte, que ha rebut 300.000 euros de finançament per part de la Diputació, pretén promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat, potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari, fent especial èmfasi en l'alimentació saludable i sostenible.

La presentació va a anar a càrrec de la diputada de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca; l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; el d’Esparreguera, Eduard Rivas; Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell; i la regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Collbató, Laura Vilalta i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Dídac Solà.

El primer pas de la iniciativa preveu fer una diagnosi de la situació actual a la zona pel que fa referència a la presència d’empreses d’aquest sector i possible mà d’obra. Un dels punts positius de la zona és que compta amb sòl agrícola per conrear, infraestructura per captar aigua i abastir els conreus, indústria productora d’aliments i infraestructures per gestionar el residus.

L’objectiu és crear un hub tecnològic de referència en el sector alimentari, amb empreses i entitats públiques i privades, potenciar la inserció de persones en situació d'atur millorant la seva ocupabilitat i les seves competències tecnològiques, alhora que millorar la capacitació dels treballadors d’aquests sector d’alimentació.

Per fer-los més competitius i posar en marxa accions que permetin dinamitzar tota la cadena de valor alimentària per millorar la competitivitat de les empreses, a través de l’aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0

A la cadena de valor del sector alimentari s’inclouen totes les empreses que participen en la creació del producte, en la seva manipulació i transformació i en la seva distribució i comercialització.

El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d’aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.

El programa de la Diputació de Barcelona “Treball, Talent i Tecnologia”, dotat amb deu milions d’euros i que s’allargarà fins l’any 2022, vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col•laboració publicoprivada i publicopública.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”.

Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030.

La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article