Visita institucional al nou centre d'entrenament de pilots de BAA Training a Gavà el centre de simuladors més gran d' Europa

Societat.

El centre ja té el primer simulador de vol complet d’Airbus A320 NEO.
El centre ja té el primer simulador de vol complet d’Airbus A320 NEO.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat la seu de BAA Training a Gavà, acompanyat del Director General del centre de Gavà, Aurimas Urbonas i l’alcadessa de Gava Raquel Sanchez.

Les instal•lacions actuals, on BAA Training ha presentat el projecte, tenen una superfície de més de 5.000 m2, i ja compten amb el primer simulador operatiu, dels 11 que s’instal•laran en els propers tres anys, sera el centre de simuladors de vol més gran d’Europa.

Amb aquesta capacitat disponible, l’empresa estarà preparada per donar cabuda al mercat europeu amb més de 50.000 hores d’entrenament en vol i oferir formació recurrent de pilots a aproximadament 1500 pilots anuals por simulador.

La inversió, que es farà en 3 anys i ascendeix a més de 68 milions d’euros, inclou: 60 M€ per la compra dels simuladors de vol; 2,5 M€ per a l’adequació de la infraestructura, i 6 M€ en dispositius d’entrenament de vol.

La seva ubicació es considera estratègica ja que es troba a Gava (al costat de la estacio de tren), a només 9 quilòmetres de l’aeroport El Prat.

El fet d’estar al costat de l’aeroport facilitarà la formació de molts pilots que aterraran a l’aeroport per a fer els cursos obligatoris que necessitin per a mantenir la llicència de pilot.

BAA Training, propietat del grup lituà Avia Solutions, segueix apostant per Catalunya, després d’iniciar la seva activitat a l’octubre del 2018 a l’aeroport de Lleida-Alguaire on actualment hi té la seva principal base d’entrenament per a la formació de pilots a Europa.

A Alguaire té una mitjana de 165 alumnes l’any que venen d’arreu del món per a fer les pràctiques de vol a l’aeroport lleidatà amb les més de 21 avionetes que hi tenen ubicades.

Aquesta escola fa una mitjana de 100 vols d’entrenament diaris, a més, aquest 2021 Avia Solutions ha creat una empresa de manteniment d’aeronaus també basada a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article