ERC Viladecans proposa formació específica de patinets elèctrics als estudiants de l’ESO i formació professional

Societat.

L’objectiu és reduir el risc d’accidents a la via pública, garantir la integritat dels joves i la inseguretat que percep la ciutadania que va a peu.
L’objectiu és reduir el risc d’accidents a la via pública, garantir la integritat dels joves i la inseguretat que percep la ciutadania que va a peu.

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans presenta una moció al Ple d’abril per promoure el coneixement de la normativa i el bon ús del patinet elèctric entre els i les joves de la ciutat, per mitjà d’una campanya d’educació vial a les escoles i instituts que inclogui pràctiques al circuit municipal d’educació vial.

Segons la regidora d’ERC Myriam Moysset, “els adolescents es fan grans sense una formació reglada sobre senyalització viària i circulació fins a obtenir el seu primer permís de conduir, que pot ser als 16 anys per a motocicletes o als 18 per a vehicles. "

Aquesta mancança "s’hauria de solucionar amb una formació més específica als instituts de secundària i de formació professional. Sobretot arran de la proliferació de l’ús de patinets elèctrics al llarg dels últims anys, especialment entre aquest col•lectiu”.

L’Ajuntament de Viladecans disposa d’un circuit d’educació vial i realitza una formació primerenca als cursos de quart de primària (nens i nenes de 9 anys) amb bicicleta i a sisè de primària (nens i nenes d’11 anys) amb karts.

Moysset considera que “caldria actualitzar aquest espai i adaptar-lo a la realitat viària de la ciutat, incorporant el patinet i remodelar-lo amb carrils compartits amb carrils bici, passos de vianants sense visibilitat, etc."

Un bon exemple "és la remodelació que s’ha dut a terme a Reus. I també caldria oferir una nova formació específica en aquest espai durant els últims cursos de l’ESO i l’FP”.

En aquest sentit, la moció dels republicans reclama a l’equip de govern que actualitzi el circuit municipal d’educació vial al barri de Can Palmer per adequar-lo a la realitat dels carrers, on conviuen diferents vehicles i la gestió de la mobilitat ha de garantir la seguretat de tothom, tant dels conductors com dels vianants que són sempre la part més fràgil.

ERC també demana incloure dins de l’oferta “Formació per a famílies 2021-2022” que promou la regidoria d’Educació continguts sobre la normativa d’ús de vehicles unipersonals i sobre el règim de sancions davant un mal ús o infraccions.

Els republicans plantegen formar a les agents cíviques i a la Policia Local de Viladecans sobre la normativa vigent de patinets elèctrics i altres vehicles similars, promoure una campanya informativa específica entre la ciutadania -focalitzada en els usuaris d’aquests mitjans de transport- i difondre-la per tots els canals de comunicació municipals, incloses xarxes socials, pantalles d’informació corporativa i punts d’informació a la via pública.

Aquest abordatge múltiple inclouria una campanya de control per part de la Policia Local, posterior a les accions formatives i informatives, i el reforç i repintat de la senyalització horitzontal amb simbologia específica de patinet i bicicleta a tots els ciclocarrers, afegint fletxes per indicar o recordar el sentit de circulació als usuaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article