La ciutadania de l’ Hospitalet continua pressionant a l’ alcaldessa Núria Marín “per fer de la ciutat un lloc habitable”

Societat.

El passat dia 25 veïnes i veïns de l'Hospitalet van tallar la carretera de Collblanc durant tres hores.
El passat dia 25 veïnes i veïns de l'Hospitalet van tallar la carretera de Collblanc durant tres hores.

És el tercer mes consecutiu que es duu a terme aquesta activitat reivindicativa que vol denunciar l'escàs espai públic que hi ha als barris més densos d'Europa, i que en aquests moments, època de pandèmia, s'ha fet més patent.

Aquesta acció que consisteix en tallar la circulació de vehicles, en aquesta ocasió a la carretera de Collblanc entre els carrers Llobregat i Riera Blanca, permet als vianants poder caminar per voreres i calçada, sense riscos per la circulació de vehicles.

Al mateix temps participar en les diferents activitats que es duen a terme: Batucada, música en directe, taller de dibuix a terra amb guixos, pintar samarretes amb la tècnica de l'estergit, taula amb llibres per emportar-se o deixar, col•locació d'una placa a un arbre centenari, recollida de signatures de diferents demandes veïnals, distribució de llavors, etc.

El darrer diumenge d'abril van ser 8 talls simultanis a 6 ciutats catalanes dins de la campanya #RecuperemLaCiutat (https://www.recuperemlaciutat.com/), engegada fa mesos, on hi ha adherides més de 600 entitats.

A la campanya es presenta un manifest en el qual es demana un Pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat socialment justa i ambientalment sostenible en detriment de l'ús del vehicle privat, la contaminació atmosfèrica afecta greument la salut i agreuja els efectes de la Covid-19.

Els talls a l'Hospitalet es realitzen per entitats adherides a la plataforma Un Altre l'Hospitalet és Possible (https://altrelhpossible.blogspot.com/), i diumenge es van recollir signatures de les diferents demandes d'algunes d'aquestes entitats: Defensem el castell de Bellvís (https://castelldebellvis.home.blog/), que reivindica l'ús públic del transformador de la Torrassa i el seu entorn com espai verd.

LHverd (https://lhverd.blogspot.com/), que demana l'aturada d'un pla de l'arbrat que l'ajuntament va posar en marxa i que consideren un pla destructor de l'arbrat, al projectar la desaparició de bona part del mateix, ja escàs, als carrers de l'Hospitalet. I Stop massificació (http://stopmasificacion.com/stop-massificacio-lh-cosme-toda) que denuncien irregularitats en les massives construccions d'habitatges en zones altament densificades.

Van col•laborar altres entitats de la ciutat com l'associació de veïns i veïnes de Collblanc-La Torrassa, Marea pensionista, Espai Vallparda i moltes altres adherides a la plataforma un altre l'Hospitalet és Possible, que van col•laborar en la difusió de la convocatòria.

Malgrat la pluja, més de 200 persones van participar directament en les activitats i el missatge de la reivindicació es va fer arribar als centenars de veïns i veïnes que van passejar per un carrer obert.

El darrer diumenge de maig, la plataforma un altre l'Hospitalet és Possible tornarà a convocar un nou tall de carrers per denunciar la falta d'espai públic, i la necessitat d'espai verd públic de qualitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article