Les empreses amb més de 10 treballadors de Molins de Rei optaran a una nova línia de subvenció per a inversions en tecnologies 4.0 dotada inicialment amb 25.000€

Societat.

Aquesta línia complementa els ajuts aprovats per a empreses de fins a 10 treballadors.
Aquesta línia complementa els ajuts aprovats per a empreses de fins a 10 treballadors.

Conscients que la Indústria 4.0 és una realitat que ofereix un gran potencial tant a escala empresarial com social, l’Ajuntament de Molins de Rei aposta decididament per convertir la transformació digital en una oportunitat tant per a les empreses com per a la ciutadania. Enguany dóna un pas més i aprova una nova línia de subvencions per a les empreses.

L’any 2018 es van iniciar les primeres accions en el marc del projecte La Indústria 4.0: el repte de la transformació digital i, amb el nou pacte de govern de l’any 2020, es va crear la Regidoria de tecnologies 4.0.

Els objectius principals de la regidoria d’Indústria 4.0 són: impulsar el desenvolupament tecnològic de Molins de Rei mitjançant la difusió i apropament de les tecnologies 4.0 i dels seus avantatges a empreses, centres educatius i ciutadania; sensibilitzar, difondre i impulsar la utilització de mitjans i tecnologies innovadores i implicar als agents socials i a la ciutadania.

El projecte, que compta amb diferents línies d’actuació, apropa el coneixement, les eines i els experts en les diferents tecnologies de la Indústria 4.0 a les empreses, comerços, emprenedors i centres formatius.

També divulga continguts que facilitin la comprensió dels conceptes de la Indústria 4.0 i la transformació digital i les eines que ofereixen aquestes tecnologies a la ciutadania.

En aquest sentit, s’han impulsat càpsules formatives per a empreses, comerços i emprenedors i jornades i sessions informatives empresarials sobre diferents tecnologies de la Indústria 4.0 com la impressió 3D, la Realitat Virtual, la Robòtica o el Big Data i la Intel•ligència Artificial. Durant aquest període, també s’han ofert assessoraments personalitzats de la mà de consultors especialitzats.

En l’àmbit dels centres educatius, s’han organitzat càpsules formatives per a docents i alumnes amb la finalitat de sensibilitzar-los respecte a l’impacte que les noves tecnologies tenen en la societat i de presentar eines per treballar la temàtica dins de l’aula. Paral•lelament, i en el marc de les diferents edicions del Dia de l’Emprenedor, s’han portat a terme concursos d’idees innovadores.

A banda de les accions de difusió, també s’han promogut tres convocatòries de subvencions a empreses de fins a deu treballadors per a despeses relacionades amb l’aprofitament de les tecnologies 4.0.

Recordar que la darrera convocatòria continua vigent i el termini de presentació de sol•licituds acaba el dia 31 de juliol de 2021: destacar que aquesta línia de subvenció preveu ajuts per un import màxim de 1.500€ i preveu un assessorament previ obligatori sobre la matèria de 3 hores.

Aquest mes de maig està previst que s’aprovin inicialment les bases per una nova línia d’ajuts i posterior convocatòria per a l’aprofitament de les tecnologies 4.0, adreçada a empreses del municipi de més de 10 treballadors que acreditin que han participat en el projecte d’assessorament en tecnologies 4.0 de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’import de la subvenció oscil•larà entre els 3.000 i els 5.000 euros, i prioritzarà la creació de llocs de treball.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article