L’ independentisme es deixa veure amb força al Baix Llobregat amb motiu del dia del treball

Societat.

Monica Batalla Secretària Nacional de l'ANC pel Baix Llobregat ha llegit el manifest de la plataforma alcem-nos.
Monica Batalla Secretària Nacional de l'ANC pel Baix Llobregat ha llegit el manifest de la plataforma alcem-nos.

En motiu del Primer de Maig, la Unió territorial de la Intersindical-CSC al Baix Llobregat i l’Hospitalet, amb el suport de l’ANC i Òmnium Cultural Baix Llobregat, han convocat una concentració a les 18h a la plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, a la qual hi han assistit una trentena persones.

Mònica Batalla, secretària nacional de l’ANC pel Baix Llobregat, ha estat l’encarregada de llegir el manifest de la plataforma “Alcem-nos”, de la qual en formen part l’entitat i el sindicat, i que es va constituir com plataforma comarcal des de fa poc temps.

Sota el lema “Alcem-nos per la República dels drets socials”, la plataforma fa especial esment a les següents demandes: 1) l’aturada immediata de tots els desnonaments i desallotjaments previstos, mesures per garantir el dret a l’habitatge, així com una moratòria del pagament de serveis bàsics i essencials als més afectats.

2) la implementació de la Renda Bàsica Universal, reducció de la jornada laboral per repartir la feina i conciliar la vida i aturada del pagament de les quotes d’autònoms per aquelles persones més afectades i 3) la regularització immediata de les nostres veïnes i veïns refugiats o migrants en situació irregular.

Marta Molina, coordinadora i portaveu de la Intersindical-CSC del Baix Llobregat i l’Hospitalet, ha agraït l’assistència de totes les persones assistents, així com la col•laboració de l’ANC i d’Òmnium del Baix Llobregat i la feina de l’equip impulsor de la Unió Territorial del sindicat a la comarca.

Tot seguit ha llegit el manifest de la Intersindical en motiu de l’1 de maig, esmentant, com a principals reivindicacions, la reducció de la jornada laboral, la fixació d’un Salari Mínim Interprofessional català de 1300€, la titularitat pública dels serveis bàsics, i avançar cap a un model productiu sostenible, entre altres.

Aquestes peticions s’articularan al voltant de la campanya “Construïm el futur al servei del país i la classe treballadora” a través de la qual, la Intersindical-CSC pretén presentar i treballar abastament tots els àmbits que faran possible la República Catalana.

Aquest és la primera acció organitzada per la Unió Territorial de la Intersindical-CSC del Baix Llobregat, en la celebració del seu primer 1 de maig des de la seva constitució a principis d’any. Malauradament, per causes meteorològiques, la concentració que també estava prevista fer a l’Hospitalet de Llobregat a les 13h, s’ha suspès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article