Sant Feliu i Sant Boi acolliran camps de treball per menors d’ edat impulsats per la Generalitat

Societat.

Els camps compten amb 20 places cadascú adreçades a joves d' entre 14 i 17 anys.
Els camps compten amb 20 places cadascú adreçades a joves d' entre 14 i 17 anys.

La coordinadora territorial de Joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga, ha presentat l'oferta de camps de treball de la Generalitat a l'àmbit metropolità.

Entre les diferents propostes anunciades destaca el desenvolupament per primera vegada d'un camp de treball a Sant Feliu, que amb el nom 'La natura urbana al Baix Llobregat' vol implicar el jovent tant en la preservació del medi natural com en la seva activitat cultural.

La iniciativa proposa activitats de manteniment en els roserars, així com tasques de neteja dels camins i espais del Parc Natural de Collserola i de les seves zones d'esbarjo. En l'àmbit cultural es treballarà per adequar espais del municipi per a la realització d'activitats.

A Sant Boi, el camp de treball “Natura i Patrimoni a la Vall del Llor” permetrà als joves participar de la gestió d’una finca agroforestal i dels recursos de l’Aula Natura de Can Palós.

La tasca principal serà l’adequació de l’espai exterior i posterior instal•lació d’un “Parc de Sensacions”, un seguit d’elements que permetran a infants i joves interaccionar amb la natura amb els 5 sentits.

Durant les tasques d’habilitació de l’espai, descobrirem la tècnica constructiva de la pedra en sec, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, gràcies a la col•laboració de voluntaris d’associacions de recuperació del patrimoni.

Tal com va anunciar Laura Ribalaiga, l'oferta ha augmentat en 400 places respecte a l'any anterior amb 25 camps de treball més, dels quals a l'àmbit metropolità la meitat són de nova creació.

Aquesta àrea acollirà, juntament amb Sant Feliu, camps de treball a Sant Boi de Llobregat, Montcada i Reixac, Barcelona, Olivella o Subirats, amb temàtiques que van des de la recuperació de patrimoni fins al treball amb col•lectius vulnerables, passant per la gestió agroforestal o la rehabilitació de pisos, entre d'altres.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d'associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull.

Consten d'una estada de quinze dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Els i les joves interessades en participar-hi poden formalitzar les seves inscripcions fins al 28 d'abril a través del següent enllaç. https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/informacio_camps_treball/#bloc2

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article